En matbild

Guider

Matbloggat

Författare Ämne: Pannor och kokkärls olika material  (läst 2589 gånger)

Shanta

  • Köksbiträde
  • ***
  • Antal inlägg: 136
    • Visa profil
Pannor och kokkärls olika material
« skrivet: 2008-11-28 12:34 »
Hej!

Jag har gått i tankar på att uppdatera mina kastruller och stekpannor. Av slentrian tänkte jag ta pannor i rostfritt stål. Men sen började jag fundera. Varför tar jag dem igentligen, och inte t.ex kopparpannor eller pannor i gjutgärn? ???

Med det sagt, så skulle jag vara väldigt tacksam om någon kunde reda ut begreppen. Vilka sorts kastruller anvvänder ni, fördelar/nackdelar med olika material, vilka passar bäst till elspis, gasspis och induktionshäll, osv osv.

Målet är helt enkelt att få fram en liten miniguide i kastrulldjungeln för glada amatörer som mig och många andra. :P

helfgren

  • Kallskänka
  • ****
  • Antal inlägg: 271
    • Visa profil
SV: Pannor och kokkärls olika material
« Svar #1 skrivet: 2008-11-28 15:52 »
Jag gillar personligen rostfritt i kastruller och gjutjärn i grytor och stekpannor .
Har inte provat på koppar då jag har en induktions häll .

MVH// Henrik
Carpe diem

 

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator. Om du blir medlem hos Matforum visas det du skriver direkt.

Använd ditt riktiga namn eller smeknamn. Inlägg där namn är företags-, produkt-, hemside-, eller bloggnamn kommer inte att godkännas. Reklam är ej tillåtet. Formulera dig vänligt.

Namn: E-post:
Verifiering:
Stockholm i mitt hjärta, en blandning av sött och?:
Allting har en ände, men vad har två?:

- Annonser -