En matbild

Guider

Matbloggat

Författare Ämne: Rovor  (läst 11881 gånger)

agnetasch

  • Köksmästare
  • *******
  • Antal inlägg: 4445
    • Visa profil
Rovor
« skrivet: 2008-12-08 12:44 »
Jag har blivit väldigt förtjust i kålrabbi o experimenterar vilt med olika recept. Men nu är jag mogen att ta ett steg till. Mot rovorna. Var köper man rovor? Hur lagar man till rovor? Vilka sorter är goda?

Någon som har odlat rovor?

Andreas

  • Forumvärd
  • *****
  • Antal inlägg: 6561
    • Visa profil
    • Matforum
SV: Rovor
« Svar #1 skrivet: 2008-12-08 17:51 »
Ska jag vara helt ärlig, och det skall man ju vara, så är den enda rova jag kommer på Majrova... vad finns det för fler sorter?
Den som inte frågar får inga svar.

agnetasch

  • Köksmästare
  • *******
  • Antal inlägg: 4445
    • Visa profil
SV: Rovor
« Svar #2 skrivet: 2008-12-08 18:08 »
Jag läste nåt om svedjerovor, dom såg helt annorlunda ut ???

Tabberaset

  • Kökspraktikant
  • *
  • Antal inlägg: 2
    • Visa profil
SV: Rovor
« Svar #3 skrivet: 2008-12-20 13:32 »
Jodå, jag odlar rovor och ungarna älskar rovmos till någon gång sent i juli. De växer snabbt och blir fina. Inte bara majrovor utan de äldsta svenska också, de som  uppehållit livslusten hos många generationer folk.
Kolla in på impecta.se så hittar Du en variation av rovor. Majrovorna som finns där är kulturarv för övrigt.

www.tabberaset.se

agnetasch

  • Köksmästare
  • *******
  • Antal inlägg: 4445
    • Visa profil
SV: Rovor
« Svar #4 skrivet: 2008-12-20 17:03 »
Tack för tipset, där fanns det saker av intresse!  Är det den runda, vita 'Snowball' som är bäst till mos?

Fröken Dill

  • Köksbiträde
  • ***
  • Antal inlägg: 163
    • Visa profil
    • Fröken Dills kök
SV: Rovor
« Svar #5 skrivet: 2008-12-21 08:21 »
Jag odlade majrovor för ett par år sedan. De var lättodlade men jag tycker de smakade sådär. Det finns godare rotsaker.

agnetasch

  • Köksmästare
  • *******
  • Antal inlägg: 4445
    • Visa profil
SV: Rovor
« Svar #6 skrivet: 2008-12-21 09:42 »
Vilka då? Berätta, jag är inne i en rotfruktsperiod o är vansinnigt nyfiken.

Fröken Dill

  • Köksbiträde
  • ***
  • Antal inlägg: 163
    • Visa profil
    • Fröken Dills kök
SV: Rovor
« Svar #7 skrivet: 2008-12-28 19:55 »
Det absolut godaste just nu, nypotatis i december odlad av fröken Dill.  http://frkdill.blogspot.com/2008/12/mallig.html
Njut med smör och salt!

Rotselleri är annars en storfavorit. Palsternacka, jordärtskocka, svartrot eller olikfärgade morötter!

Fast det är inget större fel på majrovor om man t ex lagar dem efter Lisas recept, http://taffel.se/recept/kalrot-pa-asiatiskt-vis

Tycker fröken Dill

roffekock

  • Mästerkock
  • ******
  • Antal inlägg: 1269
  • Ta inget för givet !!!!!
    • Visa profil
SV: Rovor
« Svar #8 skrivet: 2009-01-03 20:03 »
agnetasch.
Har du aldri hört talas om vanli rabbemos,så gott som något och så hemkörd flåskorv först kokt och sen senapspanerad efterstekt i ugnen. 
Avnjutes med svinkalla ostron och renat. ;) För sjutton.

Hoppas du myser i helgen.

/rolf
Matforum är bäst

agnetasch

  • Köksmästare
  • *******
  • Antal inlägg: 4445
    • Visa profil
SV: Rovor
« Svar #9 skrivet: 2009-01-04 11:40 »
Rabbemos är jag välbekant med men aldrig i livet jag vill ha ostron till :o
 
Renat är ok ;) God fortsättning!

 

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator. Om du blir medlem hos Matforum visas det du skriver direkt.

Använd ditt riktiga namn eller smeknamn. Inlägg där namn är företags-, produkt-, hemside-, eller bloggnamn kommer inte att godkännas. Reklam är ej tillåtet. Formulera dig vänligt.

Namn: E-post:
Verifiering:
Stava ordet kjaffägredde rätt!:
Hur många laxar finns i en laxask? Skriv antalet med bokstäver!:

- Annonser -