En matbild

Guider

Matbloggat

Författare Ämne: Dinkel Lussebullar.. fler tips?!  (läst 3384 gånger)

kardemummagumma

  • Kökspraktikant
  • *
  • Antal inlägg: 5
  • Säg mig vad du äter och jag ska säga dig vem DU är
    • Visa profil
    • Kardemumma Gumman
Dinkel Lussebullar.. fler tips?!
« skrivet: 2008-12-14 23:52 »
Söker lite nya spännande recept som innehåller Dinkel (GI vänliga) Har ni några bra på lager?
Bakade själv Lussebullar av Dinkel som jag tyckte blev väldigt lyckade! Saftiga & goda...  ;D

Dinkel Lussebullar

Ingredienser till 18 st.

2/3 paket jäst (33 g ca)
70 g margarin/smör
3 dl mjölk
0,5 gram saffran
130 gram kesella
Sockerersättning motsvarande 1 dl socker
½ tsk salt
ca 9 dl Dinkel mjöl

Russin, Gojibär eller torkad aprikos
1st Ägg & lite mjölk för pensling


Gör så här:
1. Smula jästen i en bunke.
2. Smält margarin/smör och blanda ner saffran och mjölken. Värm till 37°c.
4. Häll smör blandningen i jästbunken och rör tills jästen löst sig
5. Blanda ner kesella, sockerersättningen, salt och mjölet.
6. Arbeta degen smidig och blank. Den får vara lite klibbig.
7. Låt jäsa övertäckt till dubbel storlek i ca 40 min.
8. Knåda degen på mjölat bakbord, dela den i 18-20 bitar. Forma sedan lussekatterna.
9. Låt jäsa övertäckta på bakpapperkläddaplåtar i ca 40 min.
10. Tryck i russinen, gojibär eller aprikoserna samt pensla med äggmjölk.
11. Grädda i 250°c i 6-8 min.


ttt

 

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator. Om du blir medlem hos Matforum visas det du skriver direkt.

Använd ditt riktiga namn eller smeknamn. Inlägg där namn är företags-, produkt-, hemside-, eller bloggnamn kommer inte att godkännas. Reklam är ej tillåtet. Formulera dig vänligt.

Namn: E-post:
Verifiering:
Skriv ordet klöjm baklänges!:
Stava ordet kjaffägredde rätt!:

- Annonser -