En matbild

Guider

Matbloggat

Författare Ämne: Tips på god parfait?  (läst 6789 gånger)

Rymdsmula

  • Köksbiträde
  • ***
  • Antal inlägg: 104
  • http://nysansmat.blogspot.com
    • Visa profil
    • Nam Nam
Tips på god parfait?
« skrivet: 2008-12-28 16:08 »
Ska ha middagsbjudning nästa vecka och tänkte göra parfait som dessert.
Känner mig lite oinspirerad och undrar om någon har något gott tips=)

Skogsbärs parfait med citron och hallonreduktion är jag inne på nu. Men känns lite kaka på kaka..

Anne

  • Mästerkock
  • ******
  • Antal inlägg: 1083
    • Visa profil
    • Anne's Food
SV: Tips på god parfait?
« Svar #1 skrivet: 2008-12-28 20:53 »
apelsin med hackade jordgubbar och mörk choklad är supergott :)
Anne's Food - min matblogg

Rymdsmula

  • Köksbiträde
  • ***
  • Antal inlägg: 104
  • http://nysansmat.blogspot.com
    • Visa profil
    • Nam Nam
SV: Tips på god parfait?
« Svar #2 skrivet: 2008-12-28 21:01 »
apelsin med hackade jordgubbar och mörk choklad är supergott :)

jaaa va bra!! tack så mycket. lät så gott så jag måste provlaga=)
man kanske kan ha en chokladsås till?

ena

  • Forumvärd
  • *****
  • Antal inlägg: 468
    • Visa profil
    • enas mattankar
SV: Tips på god parfait?
« Svar #3 skrivet: 2008-12-28 21:27 »
vaniljparfait med grovhackad toblerone i och en riktigt mörk god chokladsås(gärna lite varm) är inte heller helt fel... :)
man kan prova allt -minst en gång!!;)

Fröken Dill

  • Köksbiträde
  • ***
  • Antal inlägg: 163
    • Visa profil
    • Fröken Dills kök
SV: Tips på god parfait?
« Svar #4 skrivet: 2008-12-28 21:47 »
Lingonparfait är ju en klassiker. Gott med äkta vanilj i också.
Havtornsparfait borde vara gott också! Det ska jag prova nästa gång.

Hälsar fröken Dill

Rymdsmula

  • Köksbiträde
  • ***
  • Antal inlägg: 104
  • http://nysansmat.blogspot.com
    • Visa profil
    • Nam Nam
SV: Tips på god parfait?
« Svar #5 skrivet: 2008-12-28 22:42 »
ja havtornsparfait lät gott. Havtornsglass är förövrigt helt underbart gott. Smultronsufflé med havtornglass det ni=)

man vill ju liksom göra så många parfait på samma gång.. vad passar till havtorn? nått bärigt kanske? hallon?

Fröken Dill

  • Köksbiträde
  • ***
  • Antal inlägg: 163
    • Visa profil
    • Fröken Dills kök
SV: Tips på god parfait?
« Svar #6 skrivet: 2008-12-28 23:09 »
Hallon är säkert gott till.
Och choklad förstås och vanilj!
Kanske citron eller ingefära?
Jag har några nyplanterade havtornsbuskar, men i år blev det ingen större skörd. 1 bär producerade Julia (honplantan). Hoppas hon och Romeo (hanplantan) fixar fler bär 2009. Så länge får jag köpa!

Hälsar fröken Dill

Rymdsmula

  • Köksbiträde
  • ***
  • Antal inlägg: 104
  • http://nysansmat.blogspot.com
    • Visa profil
    • Nam Nam
SV: Tips på god parfait?
« Svar #7 skrivet: 2008-12-29 00:02 »
Å va kul med havtornsplantor. Jag ska hålla alla tummar och tår för julia och romeo=) hoppas dom får många fina bär tillsammans. är det inte så att havtorn behöver speciella förhållanden för att växa? att dom bara växer runt kusten eller nått sånt? det borde finnas självplock på dom små underbara bären. men det kanske skulle vara lite bökigt. men vadå man är ju en matnörd så=)


Hallon är säkert gott till.
Och choklad förstås och vanilj!
Kanske citron eller ingefära?
Jag har några nyplanterade havtornsbuskar, men i år blev det ingen större skörd. 1 bär producerade Julia (honplantan). Hoppas hon och Romeo (hanplantan) fixar fler bär 2009. Så länge får jag köpa!

Hälsar fröken Dill

Ia

  • Köksbiträde
  • ***
  • Antal inlägg: 202
  • Ia´s Matblogg
    • Visa profil
    • http://iasmatblogg.blogspot.com/
SV: Tips på god parfait?
« Svar #8 skrivet: 2009-11-24 18:04 »
På lördag är det dags för 3-rätter igen! Ngn som har ett extra gott recept på parfait?
Ia´s Matblogg

Hasse

  • Forumvärd
  • *****
  • Antal inlägg: 1433
    • Visa profil
SV: Tips på god parfait?
« Svar #9 skrivet: 2009-11-24 20:00 »
Nu blir jag lite tråkig som länkar istället för att skriva receptet här, men jag har helt enkelt inget eget recept med exakta mått.

Det blir mycket gott om du smaksätter din parfait med kardemumma och serverar t.ex. med en rabarberkompott:

http://matforum.nu/index.php?topic=1631.msg31402#msg31402

Ett grundrecept på parfait googlar du lätt fram. T.ex. detta:

http://www.lyckasmedmat.nu/recept.asp?receptnr=45

 

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator. Om du blir medlem hos Matforum visas det du skriver direkt.

Använd ditt riktiga namn eller smeknamn. Inlägg där namn är företags-, produkt-, hemside-, eller bloggnamn kommer inte att godkännas. Reklam är ej tillåtet. Formulera dig vänligt.

Namn: E-post:
Verifiering:
Skriv ordet klöjm baklänges!:
Stava ordet kjaffägredde rätt!:

- Annonser -