En matbild

Guider

Matbloggat

Författare Ämne: Köttemperaturer  (läst 5032 gånger)

Tom

  • Diskare
  • **
  • Antal inlägg: 56
  • Ärofylld Diskare
    • Visa profil
Köttemperaturer
« skrivet: 2008-12-30 13:23 »
Har sökt lite på köttemperaturer men inte hittat riktigt vad jag söker:
Är det någon som vet en bra förteckning över rekommenderade innertemperatur i olika köttbitar för att köttet skall vara färdiglagat?

Som ett exempel så har jag just nu i röken en bit rimmad oxbog och en bit rimmad nötrulle, tänkte försöka få upp köttemperaturen till 77C°, men är det för högt/lågt/lagom?

agnetasch

  • Köksmästare
  • *******
  • Antal inlägg: 4464
    • Visa profil
SV: Köttemperaturer
« Svar #1 skrivet: 2008-12-31 08:34 »
Lite sent men.....
Du har ju alltid den här gamla favoriten:
http://www.uniqus.se/docs/Stektemperaturer.pdf


Tom

  • Diskare
  • **
  • Antal inlägg: 56
  • Ärofylld Diskare
    • Visa profil
SV: Köttemperaturer
« Svar #2 skrivet: 2008-12-31 18:02 »
Tack så mycket, bättre sent än aldrig  :)

Intressant att nöt, generellt, anses vara välstekt redan vid 68C°

 

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator. Om du blir medlem hos Matforum visas det du skriver direkt.

Använd ditt riktiga namn eller smeknamn. Inlägg där namn är företags-, produkt-, hemside-, eller bloggnamn kommer inte att godkännas. Reklam är ej tillåtet. Formulera dig vänligt.

Namn: E-post:
Verifiering:
Skriv ordet klöjm baklänges!:
Hur många laxar finns i en laxask? Skriv antalet med bokstäver!:

- Annonser -