En matbild

Guider

Matbloggat

Författare Ämne: Pizza Bianca  (läst 4535 gånger)

henali

  • Kökspraktikant
  • *
  • Antal inlägg: 20
    • Visa profil
Pizza Bianca
« skrivet: 2009-01-02 10:44 »
Någon som har full koll på hur en riktig pizza bianca ska göras? Recepten som finns på nätet och pizzerior skiftar en hel del.

dePaul

  • Kallskänka
  • ****
  • Antal inlägg: 372
    • Visa profil
    • dePaul's knives
SV: Pizza Bianca
« Svar #1 skrivet: 2009-01-02 11:34 »
Problem med recept över huvud taget är - att de skiftar. Välj något som du tycker motsvarar dina önskemål och kör på ;).

~Paul~

annamaria

  • Köksmästare
  • *******
  • Antal inlägg: 2076
    • Visa profil
SV: Pizza Bianca
« Svar #2 skrivet: 2009-01-02 19:02 »
Vad brukar den innehålla? Har aldrig ätit den.  :-[

jelvis

  • Kallskänka
  • ****
  • Antal inlägg: 363
    • Visa profil
SV: Pizza Bianca
« Svar #3 skrivet: 2009-01-03 15:44 »
Allt utom den napolitanska pizzan är väl imitationer? :-)

Som dePaul skriver, det skiftar. Förmodligen från by till by i Italien också.

henali

  • Kökspraktikant
  • *
  • Antal inlägg: 20
    • Visa profil
SV: Pizza Bianca
« Svar #4 skrivet: 2009-01-04 19:28 »
Sure, recept varierar mycket, men det brukar finnas en röd tråd igenom dem. Men den kan jag inte hitta när det gäller Pizza Bianca. Anledningen till mitt intresse är att den enligt en undersökning är den mest populära pizzan i Stockholm.

dePaul

  • Kallskänka
  • ****
  • Antal inlägg: 372
    • Visa profil
    • dePaul's knives
SV: Pizza Bianca
« Svar #5 skrivet: 2009-01-04 19:48 »
Saxat från Wiki:

"White pizza (pizza bianca) uses no tomato sauce, often substituting pesto or dairy products such as sour cream. Most commonly, especially on the east coast of the United States, the toppings consist only of mozzarella and ricotta cheese drizzled with olive oil and spices like fresh basil and garlic. In Rome, the term pizza bianca refers to a type of bread topped with olive oil, salt and, occasionally, rosemary leaves. It’s also a Roman style to top the white pizza with figs, the result called pizza e fichi (pizza with figs)."

lillamatbloggen

  • Kökspraktikant
  • *
  • Antal inlägg: 17
    • Visa profil
    • lillaMATbloggen
SV: Pizza Bianca
« Svar #6 skrivet: 2009-01-04 22:02 »
Jag har bott i Italien och ätit det många gånger. Pizza Bianca kan bara göras på ett sätt.
Utan tomatsås och bara mozzarellaost på och salt och olivolja.

Jag har gjort pizza efter ett italineskt recept idag jag gjorde så här.

500g mjöl
25 g jäst
1 msk socker
400 g mozzarella
oliv olja
salt

Blanda jäst i 1 glas fingervarmt vatten i en bunke tilsätt även socker.
Tillsätt så mycket av mjölet så att det blir en kladdig deg, låt detta jäsa i 30 minuter.

Häll lite mjöl på bänken och lägg dit degen, jobba in salt och 2 dl ljummet vatten + resten av mjölet.
Arbeta degen i 15 minuter.
Gör en bulle av degen och skär ett kryss i den. Låt jäsa 2 timmar.
Kavla ut degen så att den passar på en bakplåt, fyll pizzan och häll över salt och olja.

 Grädda i 250 grader i 15-20min.

Ska det vara pizza bianca tillsätter du alltså ingen tomat, utan bara mozzarella. Det är det enda som ska finnas på.

Kommer att lägga upp receptet och mina blilder och fyllningar på min blogg nu

http://lillamatbloggen.blogspot.com/ 

lillaMATbloggen

henali

  • Kökspraktikant
  • *
  • Antal inlägg: 20
    • Visa profil
SV: Pizza Bianca
« Svar #7 skrivet: 2009-01-05 11:38 »
TACK!

 

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator. Om du blir medlem hos Matforum visas det du skriver direkt.

Använd ditt riktiga namn eller smeknamn. Inlägg där namn är företags-, produkt-, hemside-, eller bloggnamn kommer inte att godkännas. Reklam är ej tillåtet. Formulera dig vänligt.

Namn: E-post:
Verifiering:
Skriv ordet klöjm baklänges!:
Stava ordet kjaffägredde rätt!:

- Annonser -