En matbild

Guider

Matbloggat

Författare Ämne: Varför druvsocker i tacokryddan?!  (läst 3792 gånger)

Kvasthilda

  • Köksbiträde
  • ***
  • Antal inlägg: 189
  • Matlagning är en konst - och jag är konstnär
    • Visa profil
    • alias Kvasthilda - en snäll häxa...
Varför druvsocker i tacokryddan?!
« skrivet: 2009-01-06 22:47 »
Kan nån förklara varför det måste vara druvsocker i färdiga tacokryddmixar? Dessutom som första ingrediens! Det är alltså mest druvsocker i kryddmixen.  >:(

Jag har inte gått igenom alla sorter på marknaden men åtminstone i Santa Marias, Icas och Coops så börjar innehållsförteckningen med druvsocker(dextros).

Kanske inte är några jättemängder socker men ändå - varför?

Jag hoppar ibland över kryddmixen och kryddar själv istället. Spiskummin, chilikrydda, cayennepeppar och salt. Tror jag ska göra så hädanefter.
Det gör inget om det är enkelt.

Krista

  • Kallskänka
  • ****
  • Antal inlägg: 376
    • Visa profil
SV: Varför druvsocker i tacokryddan?!
« Svar #1 skrivet: 2009-01-14 12:40 »
Socker är väl en smakförstärkare (en nypa socker i tomatsås är rätt vanligt), men den mest troliga förklaringen jag kan komma på är att de vill dryga ut de dyrare kryddorna med billigare druvsocker.

Gotish

  • Köksbiträde
  • ***
  • Antal inlägg: 120
    • Visa profil
SV: Varför druvsocker i tacokryddan?!
« Svar #2 skrivet: 2009-01-14 14:55 »
Förmodligen utav samma anledning som potatismjöl dominerar i många korvprodukter. För att dryga ut innehållet. Druvsocker är ju billigt. Förmodligen mycket billigare än rena kryddor, därför drygar man ut kryddblandningen med druvsocker och tillför smakförstärkare som komplement.

//Mattias

Mickan

  • Mästerkock
  • ******
  • Antal inlägg: 1532
    • Visa profil
SV: Varför druvsocker i tacokryddan?!
« Svar #3 skrivet: 2009-01-14 20:21 »
Ja, eget är bäst. Kanske har någon ett bra recept på blandning så att man kan göra en stor sats? För mig blir det nog present till tacoglada vänner då vi aldrig lagar tacos.
Video meliora proboque deteriora sequor

Yoghurt

  • Diskare
  • **
  • Antal inlägg: 70
    • Visa profil
SV: Varför druvsocker i tacokryddan?!
« Svar #4 skrivet: 2009-01-17 16:40 »
Rent druvsocker är dessutom ganska smaklöst. Rent produktionsmässigt kan jag tänka mig att dom behöver en bulkvara för att kunna få rätt dosering av dom starkare kryddorna.

ivanl

  • Kallskänka
  • ****
  • Antal inlägg: 329
    • Visa profil
SV: Varför druvsocker i tacokryddan?!
« Svar #5 skrivet: 2009-01-17 19:10 »
Ja, eget är bäst. Kanske har någon ett bra recept på blandning så att man kan göra en stor sats? För mig blir det nog present till tacoglada vänner då vi aldrig lagar tacos.

Kolla mitt inlägg här:
http://matforum.nu/index.php?topic=2423.msg24407#msg24407

 

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator. Om du blir medlem hos Matforum visas det du skriver direkt.

Använd ditt riktiga namn eller smeknamn. Inlägg där namn är företags-, produkt-, hemside-, eller bloggnamn kommer inte att godkännas. Reklam är ej tillåtet. Formulera dig vänligt.

Namn: E-post:
Verifiering:
Stava ordet kjaffägredde rätt!:
Hur många laxar finns i en laxask? Skriv antalet med bokstäver!:

- Annonser -