En matbild

Guider

Matbloggat

Författare Ämne: Hur varierar ni vardagssalladen?  (läst 5926 gånger)

Andreas

  • Forumvärd
  • *****
  • Antal inlägg: 6580
    • Visa profil
    • Matforum
Hur varierar ni vardagssalladen?
« skrivet: 2009-01-07 09:26 »
Strimlad isbergssallad, gurka i skivor och tomater i klyftor lär väl vara de grönsaker som folk äter mest av till vardags, enkelt och snabbt men kanske lite slentrianmässigt ibland.

Vad brukar ni äta för grönsaker/sallad till vardagsmaten och har ni några knep för att variera den?
Den som inte frågar får inga svar.

annamaria

  • Köksmästare
  • *******
  • Antal inlägg: 2076
    • Visa profil
SV: Hur varierar ni vardagssalladen?
« Svar #1 skrivet: 2009-01-07 13:42 »
Jag är helt världssämst på detta - jag vill också ha tips.

Här är ett tips på rödkålssallad med tomat och tapenad i alla fall - det är mums!

http://annamariasmatblogg.blogspot.com/2007/11/rdklssallad-med-tomat-och.html

MiGa

  • Köksbiträde
  • ***
  • Antal inlägg: 207
    • Visa profil
SV: Hur varierar ni vardagssalladen?
« Svar #2 skrivet: 2009-01-07 14:06 »
Vi brukar fylla ett stort fat med skivad tomat och ringla lite basilikaolja över eller annan olja som man tycker om,strö lite grovt medelhavssalt över och klipp lite gräslök eller lite skivad rödlök över. kanongott!
Vi bukar också ofta använda olika påsar tex fransk mix och italiensk mix och mycket babyspenat.

Mickan

  • Mästerkock
  • ******
  • Antal inlägg: 1532
    • Visa profil
SV: Hur varierar ni vardagssalladen?
« Svar #3 skrivet: 2009-01-08 20:50 »
Mina tips om man vill slippa sallad, gurka och tomat ett tag. Just de sista har allt för kort säsong hos oss!

Romansallad, tunt skuren purjo och sockerärter är gott. Brukar blanda med en vanlig pesto eller dito på gröna ärter. Vill man ha det matigare kan man smula i feta eller mozzarella.

Haricot verts, kidneybönor och rödlök med vanlig vinägrett passar bra till lite lättare rätter.

Tunt skurna champinjoner med ruccola, solrosfrön och vinägrett är toppen när champinjonerna är på extrapris.

Lätt kokta band av morot blandade med sesamolja och koriander.
Video meliora proboque deteriora sequor

linnwegemo

  • Kökspraktikant
  • *
  • Antal inlägg: 18
    • Visa profil
    • Att koka soppa på en låda
SV: Hur varierar ni vardagssalladen?
« Svar #4 skrivet: 2009-01-12 11:16 »
Hemma hos mig blir det mycket råkostsallader just nu. Rivna rotfrukter och vitkål i olika kombinationer med eller utan vinägrett. Eller en tre veckors sallad, så slipper man skala och riva varenda dag! Fast det kan ju också bli lite tjatigt i längden.

lillamatbloggen

  • Kökspraktikant
  • *
  • Antal inlägg: 17
    • Visa profil
    • lillaMATbloggen
SV: Hur varierar ni vardagssalladen?
« Svar #5 skrivet: 2009-01-12 12:46 »
Det här är min vardags-sallad. Fämkål som man tar bort två lager på, delad på mitten och skivad med olivolja och salt.
Det är beroendeframkallande.
Alternativt med gräddfil, som coleslaw.
Apelsin, fänkål och pinjenötter, olivolja, salt och lite svartpeppar är också jättegott.
lillaMATbloggen

Ida Alm Pellbäck

  • Kökspraktikant
  • *
  • Antal inlägg: 3
    • Visa profil
    • www.fabulousfood.blogg.se
SV: Hur varierar ni vardagssalladen?
« Svar #6 skrivet: 2009-01-13 19:57 »
Detta är min bästa vardagssallad: Machésallad eller babyspenat som grund, strö över ett stort fat. Ha därefter på hackad rödlök, färska sockerärtor (eller ångkokade), gula och röda cocktailtomater och lite groddar av valfritt slag. För att variera brukar jag också hacka lite fetaost eller mozzarella vissa dagar. Lite balsamicovinegrette räcker bra som dressing.

Krista

  • Kallskänka
  • ****
  • Antal inlägg: 376
    • Visa profil
SV: Hur varierar ni vardagssalladen?
« Svar #7 skrivet: 2009-01-14 10:19 »
Gurka, avocado, färska sockerärtor och babyspenat blir både vackert (om man gillar grönt :)) och gott.

linnwegemo

  • Kökspraktikant
  • *
  • Antal inlägg: 18
    • Visa profil
    • Att koka soppa på en låda
SV: Hur varierar ni vardagssalladen?
« Svar #8 skrivet: 2009-01-15 09:52 »
Appropå avokado så är det väldigt gott att blanda med lite ruccolasallad och citron. Enkelt och gott!

agnetasch

  • Köksmästare
  • *******
  • Antal inlägg: 4468
    • Visa profil
SV: Hur varierar ni vardagssalladen?
« Svar #9 skrivet: 2009-01-15 12:00 »
Jag blev plötsligt väldigt nyfiken på en sak.
Tråden handlar om vad man kan ha i vardagssalladen o vi får tips på babyspenat, sockerärtor, cocktailtomater, avokado o pinjenötter m.m
Vad har ni i salladen när det ska vara fint?

Krista

  • Kallskänka
  • ****
  • Antal inlägg: 376
    • Visa profil
SV: Hur varierar ni vardagssalladen?
« Svar #10 skrivet: 2009-01-15 12:46 »
Varje dag är en fest ;D

För min del hör avocado och cocktailtomater till vardagsmat, så min varje-dag-sallad och "fest-sallad" är det nog inget större skillnad på. Eller möjligtvis lägger jag till lite fler roliga saker om det passar till maten, t ex fetaost eller granatäppelkärnor :)

Fröken Dill

  • Köksbiträde
  • ***
  • Antal inlägg: 163
    • Visa profil
    • Fröken Dills kök
SV: Hur varierar ni vardagssalladen?
« Svar #11 skrivet: 2009-01-22 14:36 »
Finstrimlad fänkål, morötter skurna på längden med potatisskalare, rödkål, finhackad shalottenlök och byt ut de trista färska tomaterna som finns den här årstiden mot soltorkade.

Gott strössel på salladen är heller inte så dumt. Lite rostade pinjenötter eller pumpakärnor t ex.

Hälsningar från fröken Dill

 

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator. Om du blir medlem hos Matforum visas det du skriver direkt.

Använd ditt riktiga namn eller smeknamn. Inlägg där namn är företags-, produkt-, hemside-, eller bloggnamn kommer inte att godkännas. Reklam är ej tillåtet. Formulera dig vänligt.

Namn: E-post:
Verifiering:
Stava ordet kjaffägredde rätt!:
Hur många laxar finns i en laxask? Skriv antalet med bokstäver!:

- Annonser -