En matbild

Guider

Matbloggat

Författare Ämne: vitlökssås till Nacho  (läst 7006 gånger)

fabban

  • Kökspraktikant
  • *
  • Antal inlägg: 6
    • Visa profil
vitlökssås till Nacho
« skrivet: 2009-01-18 17:18 »
hej.

Jag letar efter ett recept på kall vitlökssås till nachos. så jag undrar om det är nån som vill dela med sig av sina hemliga recept.
har för mig att den såsen som jag tycker är god, har gräddfil som bas. men jag är inte riktigt säker.
//fabban

Anne

  • Mästerkock
  • ******
  • Antal inlägg: 1083
    • Visa profil
    • Anne's Food
SV: vitlökssås till Nacho
« Svar #1 skrivet: 2009-01-19 07:02 »
Den godaste som de gjorde på ett studentställe i Linköping var tyvärr väldigt deprimerande - hälften majonäs, hälften creme fraiche, och mängder av vitlök. Jag har inte testat själv, men om det verkligen var den som serverades så var den verkligen kanon och smakade inte alls majonäsigt.
Anne's Food - min matblogg

annamaria

  • Köksmästare
  • *******
  • Antal inlägg: 2076
    • Visa profil
SV: vitlökssås till Nacho
« Svar #2 skrivet: 2009-01-19 09:04 »
Jag brukar göra så här: Den passar till det mesta, allt från nachos till grillat

Vitlökssås

1 brk creme fraiche
3 msk majonnäs
1 pressad vitlöksklyfta
1 tsk italiensk salladskrydda
1 msk finhackad persilja
salt och vitpeppar

Blanda och låt dra någon timme innan servering.

fabban

  • Kökspraktikant
  • *
  • Antal inlägg: 6
    • Visa profil
SV: vitlökssås till Nacho
« Svar #3 skrivet: 2009-01-19 10:43 »
Jag brukar göra så här: Den passar till det mesta, allt från nachos till grillat

Vitlökssås

1 brk creme fraiche
3 msk majonnäs
1 pressad vitlöksklyfta
1 tsk italiensk salladskrydda
1 msk finhackad persilja
salt och vitpeppar

Blanda och låt dra någon timme innan servering.


En stor eller liten Creme fraiche?

Mickan

  • Mästerkock
  • ******
  • Antal inlägg: 1532
    • Visa profil
SV: vitlökssås till Nacho
« Svar #4 skrivet: 2009-01-19 10:46 »
2 dl grekisk eller turkisk yoghurt
3 msk majonnäs, lätt eller vanlig
1 tsk fransk senap
0,5 tsk ital salladskrydda
2 klyftor riven/pressad vitlök
Salt och peppar

My way!
Video meliora proboque deteriora sequor

annamaria

  • Köksmästare
  • *******
  • Antal inlägg: 2076
    • Visa profil
SV: vitlökssås till Nacho
« Svar #5 skrivet: 2009-01-19 11:48 »
Förlåt, en liten burk ska det vara.

fabban

  • Kökspraktikant
  • *
  • Antal inlägg: 6
    • Visa profil
SV: vitlökssås till Nacho
« Svar #6 skrivet: 2009-01-19 13:19 »
Förlåt, en liten burk ska det vara.
Tack så mycket.

2 dl grekisk eller turkisk yoghurt
3 msk majonnäs, lätt eller vanlig
1 tsk fransk senap
0,5 tsk ital salladskrydda
2 klyftor riven/pressad vitlök
Salt och peppar

My way!

tackar.

nu ska ja pröva såser en vacker dag. :D

annamaria

  • Köksmästare
  • *******
  • Antal inlägg: 2076
    • Visa profil
SV: vitlökssås till Nacho
« Svar #7 skrivet: 2009-01-19 15:15 »
Jag gjorde en såsguide (blandade såser, mest kalla men även någon varm) på min blogg under hösten 2007, kanske du kan ha nytta av den. Här är den om du vill: http://annamariasmatblogg.blogspot.com/2007/10/hstens-ssguide.html

Hasse

  • Forumvärd
  • *****
  • Antal inlägg: 1433
    • Visa profil
SV: vitlökssås till Nacho
« Svar #8 skrivet: 2009-01-19 19:27 »
Skulle inte Tzatziki kunna vara något?

Jag har inget exakt recept, men nätet kryllar av dem. I princip är det avrunnen neutral yoghurt, riven gurka, salt och massor av vitlök.

annamaria

  • Köksmästare
  • *******
  • Antal inlägg: 2076
    • Visa profil
SV: vitlökssås till Nacho
« Svar #9 skrivet: 2009-01-19 20:48 »
Det finns ett tzatsiki recept i min såsguide.....

fabban

  • Kökspraktikant
  • *
  • Antal inlägg: 6
    • Visa profil
SV: vitlökssås till Nacho
« Svar #10 skrivet: 2009-01-19 21:00 »
Skulle inte Tzatziki kunna vara något?

Jag har inget exakt recept, men nätet kryllar av dem. I princip är det avrunnen neutral yoghurt, riven gurka, salt och massor av vitlök.

inte rikigt vad jag är på jakt efter, Tzatziki gör sig bäst på sommaren med en grillad köttbit.

Andreas

  • Forumvärd
  • *****
  • Antal inlägg: 6561
    • Visa profil
    • Matforum
SV: vitlökssås till Nacho
« Svar #11 skrivet: 2009-01-20 09:12 »
Annamaria, Mickan: innehåller italiensk salladskrydda fortfarande glutamat?

Den godaste som de gjorde på ett studentställe i Linköping var tyvärr väldigt deprimerande - hälften majonäs, hälften creme fraiche, och mängder av vitlök. Jag har inte testat själv, men om det verkligen var den som serverades så var den verkligen kanon och smakade inte alls majonäsigt.

Det kan vara ganska stor skillnad på majonäs och majonäs... man skulle ha luskat ut vilken sort de använde. Fast med tillräckligt mycket vitlök kan man förstås slå ihjäl all majonässmak i vilket fall som helst. :)
Den som inte frågar får inga svar.

agnetasch

  • Köksmästare
  • *******
  • Antal inlägg: 4445
    • Visa profil
SV: vitlökssås till Nacho
« Svar #12 skrivet: 2009-01-20 11:06 »
fabban: är det en dip-sås du är ute efter? Har du ätit den förut? Var? Kan du inte fråga efter receptet där?

annamaria

  • Köksmästare
  • *******
  • Antal inlägg: 2076
    • Visa profil
SV: vitlökssås till Nacho
« Svar #13 skrivet: 2009-01-20 18:12 »
Ja det kanske är det som kallas restaurangmajo som jag fortfarande inte vet om det finns eller vad det är för skillnad?

Jag vet inte om det är glutamat - har helt missat detta, får kolla.

 

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator. Om du blir medlem hos Matforum visas det du skriver direkt.

Använd ditt riktiga namn eller smeknamn. Inlägg där namn är företags-, produkt-, hemside-, eller bloggnamn kommer inte att godkännas. Reklam är ej tillåtet. Formulera dig vänligt.

Namn: E-post:
Verifiering:
Write pancake in Swedish!:
Hur många laxar finns i en laxask? Skriv antalet med bokstäver!:

- Annonser -