En matbild

Guider

Matbloggat

Författare Ämne: Letar efter en Takoyakipanna.  (läst 6408 gånger)

Hellfog

  • Kökspraktikant
  • *
  • Antal inlägg: 9
    • Visa profil
Letar efter en Takoyakipanna.
« skrivet: 2009-01-19 22:09 »
En sån här typ http://www.amazon.com/H5180-Takoyaki-Pan/dp/B0006FLNDM
Nångon som vet om dom går att få tag på i Sverige?

Den är ganska lik Munkpanna, men jag vill ha Takoyaki runda. Plus att göra Munkpanna panna var ingen höjdare alls, dom bara fastnade, ingen riktigt slät yta i den pannan.

Dock tycker jag Holländska Poffertjespanna är lik men lite för grund, lite svårt att se på bilden.

http://shop.culina.se/?ref=prisjakt&artnr=(A)S-OG-01 klicka på Gjutjärn - Ronneby Bruk.


EDIT: Tror jag får lete efter en Poffertjes Baking Pan dom ska funka utmärkt, lite osäker på den ovan bara.
« Senast ändrad: 2009-01-19 22:21 av Hellfog »

Anne

  • Mästerkock
  • ******
  • Antal inlägg: 1083
    • Visa profil
    • Anne's Food
SV: Letar efter en Takoyakipanna.
« Svar #1 skrivet: 2009-01-20 07:03 »
Det ser ut som danska Aebleskiver-pannor också, så där har du nåt mer att kolla efter.

http://www.aebleskiver.com/Nineholepan.htm
Anne's Food - min matblogg

Andreas

  • Forumvärd
  • *****
  • Antal inlägg: 6581
    • Visa profil
    • Matforum
SV: Letar efter en Takoyakipanna.
« Svar #2 skrivet: 2009-01-20 10:20 »
För den som likt mig inte visste vad Takoyaki är för något är kanske detta en bra beskrivning http://www.blog.japanska.se/?p=100

Där använder de en elektrisk takoyaki-grillningsplatta som står på bordet, också en variant. Ser väldigt lik ut denna "good quality" takoyakigrill från Ningbo Balsa Electrical Appliance Co.,Ltd. http://www.allproducts.com/manufacture98/balsa/product5.html Kanske kan det bli en fluga likt raclette?
Den som inte frågar får inga svar.

kurt

  • Kallskänka
  • ****
  • Antal inlägg: 458
    • Visa profil
SV: Letar efter en Takoyakipanna.
« Svar #3 skrivet: 2009-01-20 14:22 »
Den borde kunna användas till en modern variant av kroppkakor.

 

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator. Om du blir medlem hos Matforum visas det du skriver direkt.

Använd ditt riktiga namn eller smeknamn. Inlägg där namn är företags-, produkt-, hemside-, eller bloggnamn kommer inte att godkännas. Reklam är ej tillåtet. Formulera dig vänligt.

Namn: E-post:
Verifiering:
Stava ordet kjaffägredde rätt!:
Hur många laxar finns i en laxask? Skriv antalet med bokstäver!:

- Annonser -