En matbild

Guider

Matbloggat

Författare Ämne: Harissa  (läst 2871 gånger)

apan

  • Kökspraktikant
  • *
  • Antal inlägg: 4
    • Visa profil
Harissa
« skrivet: 2009-02-07 18:14 »
Harissa är en stark och god sås (eller snarare pasta) från Tunisien. Vet nån hur stark den är på Scovilleskalan?

kurt

  • Kallskänka
  • ****
  • Antal inlägg: 455
    • Visa profil
SV: Harissa
« Svar #1 skrivet: 2009-02-07 18:57 »
Det finns nog inget enhetligt recept, utan varierar nog med olika tillverkare. Här finns siffror på 1500-2000

http://www.thenibble.com/REVIEWS/main/condiments/sauce/original-juan.asp

annamaria

  • Köksmästare
  • *******
  • Antal inlägg: 2076
    • Visa profil
SV: Harissa
« Svar #2 skrivet: 2009-02-07 19:14 »
Ja jag är tålig - men den är hiskeligt stark.

Mickan

  • Mästerkock
  • ******
  • Antal inlägg: 1532
    • Visa profil
SV: Harissa
« Svar #3 skrivet: 2009-02-07 20:40 »
Efter några veckor i Nordafrika kan jag säga att det finns alla tänkbara styrkor. Med eller utan röksmak!
Video meliora proboque deteriora sequor

 

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator. Om du blir medlem hos Matforum visas det du skriver direkt.

Använd ditt riktiga namn eller smeknamn. Inlägg där namn är företags-, produkt-, hemside-, eller bloggnamn kommer inte att godkännas. Reklam är ej tillåtet. Formulera dig vänligt.

Namn: E-post:
Verifiering:
Stava ordet kjaffägredde rätt!:
Hur många laxar finns i en laxask? Skriv antalet med bokstäver!:

- Annonser -