En matbild

Guider

Matbloggat

Författare Ämne: kött i varmluftugn på 125..?  (läst 3829 gånger)

Rymdsmula

  • Köksbiträde
  • ***
  • Antal inlägg: 104
  • http://nysansmat.blogspot.com
    • Visa profil
    • Nam Nam
kött i varmluftugn på 125..?
« skrivet: 2009-02-08 13:53 »
Hur lång tid tar det att steka en fläskfile (ska beräknas till 5 pers) i varmluftsugn på 125 grader till innetemp 70?

Gilius

  • Kallskänka
  • ****
  • Antal inlägg: 306
    • Visa profil
    • Gott på riktigt
SV: kött i varmluftugn på 125..?
« Svar #1 skrivet: 2009-02-08 14:38 »
Svårt att säga då det finns en del faktorer i detta, mitt tips är att steka upp en yta sedan stoppa in det i en ugn på 90-110C avvakta rätt innertemp och sedan sänka till 70C som du kan hålla en bra stund utan att kvaliteten på köttet försämras. Då blir du väldig flexibel på serveringen.

/gilius

ivanl

  • Kallskänka
  • ****
  • Antal inlägg: 329
    • Visa profil
SV: kött i varmluftugn på 125..?
« Svar #2 skrivet: 2009-02-08 16:06 »
Det är ingen jättepoäng att steka kött i varmluft. Tycker mest att det blir torrare och att stekskyn torkar in.
Skulle rekommendera 125 grader över-och-undervärme, bryn fläskfilén i panna först, lite vatten i botten så att du får sky, i med termometer för exakt stekning. Om du tar ut 2-3 grader under önskad temperatur och täcker med folie så stiger den upp till rätt temperatur utanför ugnen.

 

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator. Om du blir medlem hos Matforum visas det du skriver direkt.

Använd ditt riktiga namn eller smeknamn. Inlägg där namn är företags-, produkt-, hemside-, eller bloggnamn kommer inte att godkännas. Reklam är ej tillåtet. Formulera dig vänligt.

Namn: E-post:
Verifiering:
Skriv ordet klöjm baklänges!:
Hur många laxar finns i en laxask? Skriv antalet med bokstäver!:

- Annonser -