En matbild

Guider

Matbloggat

Författare Ämne: Fläskkarré - svår att få till  (läst 16952 gånger)

annamaria

  • Köksmästare
  • *******
  • Antal inlägg: 2076
    • Visa profil
Fläskkarré - svår att få till
« skrivet: 2009-02-15 19:42 »
Eftersom jag köper en halv gris då och då så får man delar man inte alltid gillar bäst. Nu sist så fick jag karrén i skivor. Hel funkar den bra tycker jag men dessa skivor. Usch vad tråkiga dem är - eller? På sommaren kan även jag grilla dem - men njae inte nu på vintern.

Så snälla hjälp mig - vad kan jag göra med dem? Jag har ganska många skivor.....

roffekock

  • Mästerkock
  • ******
  • Antal inlägg: 1269
  • Ta inget för givet !!!!!
    • Visa profil
SV: Fläskkarré - svår att få till
« Svar #1 skrivet: 2009-02-15 20:12 »
Börja att göra lite juste korv du har massor av förslag på salsus.se
Eller varför inte göra en god gryta?
Om det inte är för mycket senor och fett kan du ju göra en god snitzel med det måste vara på den ändan som vetter mot kotletterna.
Eller mal hela midivipen gör kåldomar,mm mm. :D

/rolf
Matforum är bäst

annamaria

  • Köksmästare
  • *******
  • Antal inlägg: 2076
    • Visa profil
SV: Fläskkarré - svår att få till
« Svar #2 skrivet: 2009-02-15 21:17 »
Ja det är det där med senor o fett - jag tycker det är för mycket fett o senor för att göra gryta/snitzel av. Kåldolmar är ju fint... ;D Jag tänkte komma lite enklare undan förstås.

ivanl

  • Kallskänka
  • ****
  • Antal inlägg: 329
    • Visa profil
SV: Fläskkarré - svår att få till
« Svar #3 skrivet: 2009-02-15 22:03 »
Gör en ungersk pörkölt vetja! En av de godaste köttgrytor jag vet.

800 g kött i tärningar
800 g lök, grovt hackad
3 msk paprikapulver
0,5 tsk kummin
2 msk tomatpuré
0,5 liter oxbuljong
olja, salt och peppar

Salta och peppra köttet
Bryn löken i olja tills den är glansig, tillsätt köttet och låt det brynas
Tillsätt kryddor och tomatpuré och puttra 5 minuter
Slå över buljong och låt puttra på svag värme i 1,5 timmar. Rör om då och då.

Servera med kokt potatis, östeuropeisk pasta (spätzle) eller knödel

kurt

  • Kallskänka
  • ****
  • Antal inlägg: 454
    • Visa profil
SV: Fläskkarré - svår att få till
« Svar #4 skrivet: 2009-02-16 11:23 »
Förutom sjömansbiff, så kan man ju göra pulled pork, det borde fungera även om den är i skivor:

http://matalskaren.taffel.se/2008/03/30/ufon-till-middag-pulled-pork/

Mickan

  • Mästerkock
  • ******
  • Antal inlägg: 1532
    • Visa profil
SV: Fläskkarré - svår att få till
« Svar #5 skrivet: 2009-02-16 14:38 »
Strimla den och använd i asiatiska recept där originalet är skinksnitsel eller liknande. Gott!
Video meliora proboque deteriora sequor

Andreas

  • Forumvärd
  • *****
  • Antal inlägg: 6561
    • Visa profil
    • Matforum
SV: Fläskkarré - svår att få till
« Svar #6 skrivet: 2009-02-16 16:36 »
Jag följer i Mickans asiatiska fotspår och säger att två-gånger-i-grytan-fläsk ungefär som detta brukar bli gott.

http://www.na.se/matdryck/visa_recept.asp?intId=1551
Den som inte frågar får inga svar.

annamaria

  • Köksmästare
  • *******
  • Antal inlägg: 2076
    • Visa profil
SV: Fläskkarré - svår att få till
« Svar #7 skrivet: 2009-02-16 17:03 »
Ja två gånger i grytan-kött har jag gjort med helt kött o det är ju gott. Jag läste förlänge sen något recept där man la någon gugga på köttet o in i ugnen. Ingen som gjort något sådant?

ensidamedmat

  • Kökspraktikant
  • *
  • Antal inlägg: 20
    • Visa profil
    • En sida med mat
SV: Fläskkarré - svår att få till
« Svar #8 skrivet: 2009-03-01 12:43 »
Jag har ett bra  tips.och det är att göra kalops på det. Jag har gjort det när jag har haft ont tid.
Man lagar precis som vanlig kalops men strimlar fläskkarreén i lagom bitar.Om man vills
 så låter man benen oxå brynas o koka med.
Det blir verkligen jättegott!

Mvh Åsa/www.ensidamedmat.se
Åsa/ensidamedmat

agnetasch

  • Köksmästare
  • *******
  • Antal inlägg: 4448
    • Visa profil
SV: Fläskkarré - svår att få till
« Svar #9 skrivet: 2009-03-01 17:33 »
Det är ju bara några månader tills vi kan börja grilla igen; lägg karréskivorna i frysen till dess.

annamaria

  • Köksmästare
  • *******
  • Antal inlägg: 2076
    • Visa profil
SV: Fläskkarré - svår att få till
« Svar #10 skrivet: 2009-03-01 18:02 »
Ja dem ligger där nu...har legat där sen dec så frågan är om de är så roliga i maj/juni? Jag funderar på att mala dem o göra biffar av dem. Tråkigt men gott.

agnetasch

  • Köksmästare
  • *******
  • Antal inlägg: 4448
    • Visa profil
SV: Fläskkarré - svår att få till
« Svar #11 skrivet: 2009-03-01 18:06 »
Klä dig varmt o gå ut o grilla ;D

helfgren

  • Kallskänka
  • ****
  • Antal inlägg: 271
    • Visa profil
SV: Fläskkarré - svår att få till
« Svar #12 skrivet: 2009-03-01 18:33 »
annamaria : om du ändå ska mala dem gör någon god korv av dem . Du hittar massor av recept på  www.salsus.se , många korvar som man ska ha karré i . Speciellt denna goda korv tycker jag är värd att göra http://salsus.se/index.php?page=lajos-kolbasz .

MVH// Henrik
Carpe diem

annamaria

  • Köksmästare
  • *******
  • Antal inlägg: 2076
    • Visa profil
SV: Fläskkarré - svår att få till
« Svar #13 skrivet: 2009-03-01 21:06 »
Jag blev faktiskt riktigt sugen på att göra denna korv - tills jag kom till rökningen. Jag vill inte/kan inte röka dem. Hur gör man då?

MiGa

  • Köksbiträde
  • ***
  • Antal inlägg: 207
    • Visa profil
SV: Fläskkarré - svår att få till
« Svar #14 skrivet: 2009-03-01 22:04 »
Annamaria>> Du kan steka/grilla dom som dom är eller förkoka dom och sen grilla det går fortare då :) ,i fredags malde jag karrè och gjorde biffar efter ett korvrecept från salsus blev kanongott.

annamaria

  • Köksmästare
  • *******
  • Antal inlägg: 2076
    • Visa profil
SV: Fläskkarré - svår att få till
« Svar #15 skrivet: 2009-03-02 20:21 »
Åh vilket recept då från salsus? Det kanske inte kräver en rök? Jag tror jag tar fram dem nu o så får det bli malning i morrn när den sjuka lilla kraken sover.

MiGa

  • Köksbiträde
  • ***
  • Antal inlägg: 207
    • Visa profil
SV: Fläskkarré - svår att få till
« Svar #16 skrivet: 2009-03-02 22:45 »
Jag gjorde biff på spansk Chorizo Clàsicos sen kan man lägga till om man vill ha något mer , men jag tyckte den var enkel och god som den var :)

annamaria

  • Köksmästare
  • *******
  • Antal inlägg: 2076
    • Visa profil
SV: Fläskkarré - svår att få till
« Svar #17 skrivet: 2009-03-03 11:07 »
Nu kan jag meddela att karrén + en bit fett fläsk + en mindre skinsktek (som inte räckte till annat) är nermalda och det ligger ett antal goda biffar i kylen. Bra med barn som vaknar tidigt man får mycket gjort. Hälften av biffarna är vanliga hederliga och den andra hälften är av medelhavstyp med oregano, basilika, vitlök och soltorkade tomater i.

Tack för detta braiga tips!

MiGa: hann inte se ditt svar annars hade jag nog testat ett gäng. Får göra det en annan dag.

Krista

  • Kallskänka
  • ****
  • Antal inlägg: 376
    • Visa profil
SV: Fläskkarré - svår att få till
« Svar #18 skrivet: 2010-04-19 12:40 »
Jag tycker också den är svår att få till... Blev bjuden på galet möra skivor marinerad karré men hur jag än tillagar den så blir det bara segt... Får väl fortsätta experimentera.

Har läst lite olika innertemperaturer, allt från 70-85 grader, när man tillagar en hel bit i ugn. Nån som har koll? Ska testa tillaga en hel bit i ugn i flera timmar med låg ugnstemperatur (100-125 grader) nästa gång, nån som testat det?

Filippa

  • Kallskänka
  • ****
  • Antal inlägg: 383
    • Visa profil
SV: Fläskkarré - svår att få till
« Svar #19 skrivet: 2010-04-19 15:50 »
Jajamensan och det är gott med "pulled pork". Men 100 grader är nästan för mycket ?! Kör 8-10 timmar på ca 80 grader så blir det fantastiskt.

Du kan göra tomatvariant, rödvinsvariant, vitt vinsvariant eller buljongvariant. Jag gjorde med whisky en gång - det var rätt gott det med. Ös i de grönsaker du gillar och glöm grytan ett tag i ugnen.

Mums !

 

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator. Om du blir medlem hos Matforum visas det du skriver direkt.

Använd ditt riktiga namn eller smeknamn. Inlägg där namn är företags-, produkt-, hemside-, eller bloggnamn kommer inte att godkännas. Reklam är ej tillåtet. Formulera dig vänligt.

Namn: E-post:
Verifiering:
Skriv ordet klöjm baklänges!:
Stava ordet kjaffägredde rätt!:

- Annonser -