En matbild

Guider

Matbloggat

Författare Ämne: Levande krabbor  (läst 6699 gånger)

webguide

  • Mästerkock
  • ******
  • Antal inlägg: 1009
    • Visa profil
    • Vassaknivar.se
Levande krabbor
« skrivet: 2009-02-25 18:02 »
Jag bor på Öland (viktig information) och jag vill få tag på levande krabbor (krabbtaska eller andra arter). Jag har försökt via en lokal fiskaffär, som visserligen kan ordna fram det, men inte med 100% säkerhet, jag har väntat i 3 veckor nu och varje vecka har det varit samma problem, de har inte fått tag på krabbor på fiskauktionen i Göteborg.

Vet någon om man kan beställa direkt via någon leverantör, för det går ju att få tag på...

roffekock

  • Mästerkock
  • ******
  • Antal inlägg: 1269
  • Ta inget för givet !!!!!
    • Visa profil
SV: Levande krabbor
« Svar #1 skrivet: 2009-02-25 18:49 »
Glommens Fisk AB
Fiskhamnen Glommen, 311 04 GLOMMEN   0346-71 57 00


Detta är en grossist så det är endast företag som kan handla.

/rolf
Matforum är bäst

webguide

  • Mästerkock
  • ******
  • Antal inlägg: 1009
    • Visa profil
    • Vassaknivar.se
SV: Levande krabbor
« Svar #2 skrivet: 2009-02-25 19:14 »
Tack för det!!

agnetasch

  • Köksmästare
  • *******
  • Antal inlägg: 4458
    • Visa profil
SV: Levande krabbor
« Svar #3 skrivet: 2009-02-26 09:44 »
Ursäkta min nyfikenhet, men vad ska du med levande krabbor till?

webguide

  • Mästerkock
  • ******
  • Antal inlägg: 1009
    • Visa profil
    • Vassaknivar.se
SV: Levande krabbor
« Svar #4 skrivet: 2009-02-26 11:30 »
Färdigkokta krabbor är alldeles förhårdkokta, de har förlorat en hel del av sin smak. Om man komar dem själv eller kör dem sous vide (70 grader i 2 timmar) så blir de mycket, mycket godare.

agnetasch

  • Köksmästare
  • *******
  • Antal inlägg: 4458
    • Visa profil
SV: Levande krabbor
« Svar #5 skrivet: 2009-02-26 12:21 »
Nackdelen är att du aldrig vet hur mycket mat det är i dom. Det kan vara en lovande en som det bara rinner en massa blask ur. Köper man färdigkokta ber man ju alltid om delade o man ser vad man får.

roffekock

  • Mästerkock
  • ******
  • Antal inlägg: 1269
  • Ta inget för givet !!!!!
    • Visa profil
SV: Levande krabbor
« Svar #6 skrivet: 2009-02-26 12:39 »
Alla krabbor är numera skannade så man vet även om dom innehåller kött eller ej. Sen finns det ett utmärkt sätt att kolla själv. Dom minsta krabborna är nästan alltid honor och det är dom som gäller, dom ska vara så tunga så möjligt.

Om det är en hona eller hane ser man om man viker ut det lilla stjärten bak hanen har en något mer v-formad stjärt. ;)

Klart att det inte é det lättaste och kolla på detta sätt man måste ha gjort det förut. Men om du kommer till fiskvagnen fråga?

/rolf
Matforum är bäst

agnetasch

  • Köksmästare
  • *******
  • Antal inlägg: 4458
    • Visa profil
SV: Levande krabbor
« Svar #7 skrivet: 2009-02-26 13:30 »
Skannade krabbor, haha, det var en produktutveckling.
Tyvärr får jag inte åtnjuta den eftersom det är privatfångade krabbor jag äter på somrarna o i Bohuslän finns det fler skvalpiga honor än jag ;D

roffekock

  • Mästerkock
  • ******
  • Antal inlägg: 1269
  • Ta inget för givet !!!!!
    • Visa profil
SV: Levande krabbor
« Svar #8 skrivet: 2009-02-26 15:25 »
Då får du tillämpa regel två, 8)

/rolf
Matforum är bäst

agnetasch

  • Köksmästare
  • *******
  • Antal inlägg: 4458
    • Visa profil
SV: Levande krabbor
« Svar #9 skrivet: 2009-02-26 17:05 »
Nej vet du vad, jag är alldeles för pryd för att krafsa krabborna i stjärten :o

 

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator. Om du blir medlem hos Matforum visas det du skriver direkt.

Använd ditt riktiga namn eller smeknamn. Inlägg där namn är företags-, produkt-, hemside-, eller bloggnamn kommer inte att godkännas. Reklam är ej tillåtet. Formulera dig vänligt.

Namn: E-post:
Verifiering:
Stava ordet kjaffägredde rätt!:
Write pancake in Swedish!:

- Annonser -