En matbild

Guider

Matbloggat

Författare Ämne: Gräddtårta ett oslagbart tips  (läst 4234 gånger)

roffekock

  • Mästerkock
  • ******
  • Antal inlägg: 1269
  • Ta inget för givet !!!!!
    • Visa profil
Gräddtårta ett oslagbart tips
« skrivet: 2009-03-07 15:09 »
Nästa gång som du ska spritsa någon form av grädde så tar du ett gelantinblad och smälter i vattenbad med en msk vatten. När bladet har smält så ställer du det åt sidan när nu vispgrädden börjar att vispas till halvfärdig slår du i gelantinlösningen och fortsätter att vispa tills den är klar. Detta är mycket bra alldrig problem med att grädden inte sitter på plats eller vattnar sig. :-*

1 blad gelantin räcker till halv liter grädde 40%.

Detta förutsätter att du tål gelantin OBS.

/rolf
Matforum är bäst

dePaul

  • Kallskänka
  • ****
  • Antal inlägg: 372
    • Visa profil
    • dePaul's knives
SV: Gräddtårta ett oslagbart tips
« Svar #1 skrivet: 2009-03-07 16:26 »
Tack Rolf. Ett värdefullt tips. En annan variant är syltsocker eller rent pektin.

~Paul~

Mickan

  • Mästerkock
  • ******
  • Antal inlägg: 1532
    • Visa profil
SV: Gräddtårta ett oslagbart tips
« Svar #2 skrivet: 2009-03-07 17:13 »
Gräddtårtan borde få en egen dag likt kanelbullen! Nu minskar risken dessutom för misslyckanden! ;)
Video meliora proboque deteriora sequor

Sweber

  • Kallskänka
  • ****
  • Antal inlägg: 415
    • Visa profil
SV: Gräddtårta ett oslagbart tips
« Svar #3 skrivet: 2009-03-07 21:33 »
Men hallå, då är den ju inte äkta. Det är ju en tillsats. Den har ju ett E-nummer. Tänk och ett bageri hade gelatin i grädden, vilket fusk! ;)
Weber One Touch Gold 22,5" lätt modifierad, samt Weber Go-Anywhere helt i orginal.

roffekock

  • Mästerkock
  • ******
  • Antal inlägg: 1269
  • Ta inget för givet !!!!!
    • Visa profil
SV: Gräddtårta ett oslagbart tips
« Svar #4 skrivet: 2009-03-07 21:58 »
Syltsocker visst en helt suverän produkt. Tackar Paul!!!!!!!!!!

/rolf
Matforum är bäst

dePaul

  • Kallskänka
  • ****
  • Antal inlägg: 372
    • Visa profil
    • dePaul's knives
SV: Gräddtårta ett oslagbart tips
« Svar #5 skrivet: 2009-03-08 10:57 »
Syltsocker visst en helt suverän produkt. Tackar Paul!!!!!!!!!!

/rolf
NP  :)

~Paul~

Mickan

  • Mästerkock
  • ******
  • Antal inlägg: 1532
    • Visa profil
SV: Gräddtårta ett oslagbart tips
« Svar #6 skrivet: 2009-03-08 14:53 »
Jag gillar fusk om det gör att resultatet ser snyggt ut. Sagt av en som inte går ut utan smink!  ;D
Video meliora proboque deteriora sequor

Miss Fish

  • Köksbiträde
  • ***
  • Antal inlägg: 113
    • Visa profil
SV: Gräddtårta ett oslagbart tips
« Svar #7 skrivet: 2009-03-08 15:15 »

Detta förutsätter att du tål gelantin OBS.

/rolf

Finns det gelatin-allergiker?

dePaul

  • Kallskänka
  • ****
  • Antal inlägg: 372
    • Visa profil
    • dePaul's knives
SV: Gräddtårta ett oslagbart tips
« Svar #8 skrivet: 2009-03-08 16:54 »
Finns det gelatin-allergiker?
Ja.

~Paul~

 

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator. Om du blir medlem hos Matforum visas det du skriver direkt.

Använd ditt riktiga namn eller smeknamn. Inlägg där namn är företags-, produkt-, hemside-, eller bloggnamn kommer inte att godkännas. Reklam är ej tillåtet. Formulera dig vänligt.

Namn: E-post:
Verifiering:
Skriv ordet klöjm baklänges!:
Hur många laxar finns i en laxask? Skriv antalet med bokstäver!:

- Annonser -