En matbild

Guider

Matbloggat

Författare Ämne: Egen Färskost på enkelt vis  (läst 4799 gånger)

Mimmi

  • Kallskänka
  • ****
  • Antal inlägg: 443
    • Visa profil
Egen Färskost på enkelt vis
« skrivet: 2009-03-08 13:30 »
Nu har vi tillverkat egen färskost på enkelt vis. Vi har gjort dubbel sats och smaksatt den med kryddor & örter. Dessutom hittade vi igen en ny variant med smör som tillägg i.

Länk för de som vill kika in och se hur vi gjort;

http://mimmismat.wordpress.com/2009/03/08/farskostarna-ar-smaksatta/

Vad har ni alla för erfarenheter av egen färskost?  Smaksättning och kryddning på olika sätt efterfrågas. Kom igen och bjud på ditt bidrag till tråden.

PerG

  • Köksbiträde
  • ***
  • Antal inlägg: 232
    • Visa profil
SV: Egen Färskost på enkelt vis
« Svar #1 skrivet: 2009-03-08 14:03 »
Vart får man tag på ostmassa/kvark? Har iofs aldrig letat efter det i affären så det kanske finns i de flesta välsorterade affärer?

Mimmi

  • Kallskänka
  • ****
  • Antal inlägg: 443
    • Visa profil
SV: Egen Färskost på enkelt vis
« Svar #2 skrivet: 2009-03-08 14:34 »
Vi har tillverkat egen ostmassa/ kvarg av fil och gräddfil. Det är inte svårt och kan göras med enkla medel i hemmet.
Kesella är iofs en kvarg/kvark som finns på de flesta butiker. En mager sort och en gourmet..

 

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator. Om du blir medlem hos Matforum visas det du skriver direkt.

Använd ditt riktiga namn eller smeknamn. Inlägg där namn är företags-, produkt-, hemside-, eller bloggnamn kommer inte att godkännas. Reklam är ej tillåtet. Formulera dig vänligt.

Namn: E-post:
Verifiering:
Skriv ordet klöjm baklänges!:
Hur många laxar finns i en laxask? Skriv antalet med bokstäver!:

- Annonser -