En matbild

Guider

Matbloggat

Författare Ämne: Chili och ingefära i sås - hjälp  (läst 3267 gånger)

JACAMILLA

  • Kökspraktikant
  • *
  • Antal inlägg: 1
    • Visa profil
Chili och ingefära i sås - hjälp
« skrivet: 2009-03-21 00:08 »
Håller på att tappa alla smaklökar just nu. Försöker få till en vettig sås till tonfisk. Vill hitta en bra balans mellan röd chili och ingefära.
Jag tror det ska vara
chili
ingefära
buljong/fond
smör
socker

Men jag blir inte klok på proportionerna. Jag fattar inte skillnaden på fond och buljong i sammanhanget. Har ni några heta tips. Gärna med mängd och allt. Har fullständigt tappat kontrollen.
« Senast ändrad: 2009-03-21 00:11 av JACAMILLA »

dePaul

  • Kallskänka
  • ****
  • Antal inlägg: 372
    • Visa profil
    • dePaul's knives
SV: Chili och ingefära i sås - hjälp
« Svar #1 skrivet: 2009-03-21 10:53 »
Håller på att tappa alla smaklökar just nu. Försöker få till en vettig sås till tonfisk. Vill hitta en bra balans mellan röd chili och ingefära.
Jag tror det ska vara
chili
ingefära
buljong/fond
smör
socker

Men jag blir inte klok på proportionerna. Jag fattar inte skillnaden på fond och buljong i sammanhanget. Har ni några heta tips. Gärna med mängd och allt. Har fullständigt tappat kontrollen.

Det låter som en klassisk kinesisk variant. Dock skall den inte innehålla smör. Kör med en marinad på soja, vitlök, chili, Amontilado (sherry, torr), lättvispad äggvita och Maizena.

~Paul~

 

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator. Om du blir medlem hos Matforum visas det du skriver direkt.

Använd ditt riktiga namn eller smeknamn. Inlägg där namn är företags-, produkt-, hemside-, eller bloggnamn kommer inte att godkännas. Reklam är ej tillåtet. Formulera dig vänligt.

Namn: E-post:
Verifiering:
Skriv ordet klöjm baklänges!:
Hur många laxar finns i en laxask? Skriv antalet med bokstäver!:

- Annonser -