En matbild

Guider

Matbloggat

Författare Ämne: Torkad lime  (läst 6897 gånger)

Kari

  • Köksmästare
  • *******
  • Antal inlägg: 2142
    • Visa profil
Torkad lime
« skrivet: 2009-04-14 23:32 »
Frugan, aka Bakmaskinen hittade dessa hemma, jag visste inte vad det var och hon skulle slänga dom... Vänta, det där blir en svår gissa matbilden sa jag! ;)

Jag gissar att dessa är för dekoration, men vad är det hon har hittat egentligen? Jag hade som sagt inte en aning - men nu vet jag :P

ena

  • Forumvärd
  • *****
  • Antal inlägg: 468
    • Visa profil
    • enas mattankar
Torkad lime
« Svar #1 skrivet: 2009-04-14 23:39 »
torkade limefrukter :)

(och om det nu är rätt så är de rätt vanliga i  typ persisk matlagning...)

« Senast ändrad: 2009-04-14 23:47 av ena »
man kan prova allt -minst en gång!!;)

Andreas

  • Forumvärd
  • *****
  • Antal inlägg: 6561
    • Visa profil
    • Matforum
Torkad lime
« Svar #2 skrivet: 2009-04-15 10:40 »
Ja rimligen torkad citrusfrukt. Om det är lime, i vilken affär fick bakmaskinen tag på den? Letade det en gång men hittade ingen.
Den som inte frågar får inga svar.

Kari

  • Köksmästare
  • *******
  • Antal inlägg: 2142
    • Visa profil
Torkad lime
« Svar #3 skrivet: 2009-04-15 14:35 »
Visst är det torkad lime! Grattis Ena!

Bakmaskinen fick dessa av en bekant, ska skicka frågan vidare. Vad har man dessa till i maten? Synd att dom ligger i soporna nu.


ena

  • Forumvärd
  • *****
  • Antal inlägg: 468
    • Visa profil
    • enas mattankar
Torkad lime
« Svar #4 skrivet: 2009-04-15 20:26 »
man kan tex göra ett par hål i skalet och låter dem koka med i grytor etc...

är en spännande råvara faktiskt, har lagt nån i vinäger tillsammans med andra kryddor för att få kryddvinäger... *S* blir att skaffa nya ;)
man kan prova allt -minst en gång!!;)

crlhrv

  • Mästerkock
  • ******
  • Antal inlägg: 1301
    • Visa profil
    • Mina foton och allt annat
Torkad lime
« Svar #5 skrivet: 2009-04-15 21:34 »
jag brukar använda torkad lime när jag gör Ghormeh Sabzi. mycket gott.
Tittar gärna på djur. Och äter dem också.

Andreas

  • Forumvärd
  • *****
  • Antal inlägg: 6561
    • Visa profil
    • Matforum
SV: Torkad lime
« Svar #6 skrivet: 2009-04-17 09:05 »
(Ovanst. inlägg är flyttade från "Gissa matbilden", Kari är införstådd.)

Men var köper alla sin torkade lime, jag skulle laga "Nilaborre med torkad lime" ur boken "Orientens mat & kultur" (där de pickas och kokas med så som Ena beskriver) men inte hittade jag någon lime i affären?

I den boken står förresten att man kan mala ner dem i mixer och använda pulvret som krydda i ris.
Den som inte frågar får inga svar.

ena

  • Forumvärd
  • *****
  • Antal inlägg: 468
    • Visa profil
    • enas mattankar
SV: Torkad lime
« Svar #7 skrivet: 2009-04-17 14:44 »
prova i en orientalisk butik, många av de där mindre butikerna med mkt spännande kryddor har dem.
man kan prova allt -minst en gång!!;)

Zwenzzon

  • Gäst
SV: Torkad lime
« Svar #8 skrivet: 2011-10-18 18:25 »
Stora Willys affärer har torkad lime. Annars kan ni göra som jag har gjort, torka själv. Det är bara att låta limen ligga oanvänd så torkar den så fint.
Min fru retar mig för mina fina limefrukter som ingen har använt på flera år.

 

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator. Om du blir medlem hos Matforum visas det du skriver direkt.

Använd ditt riktiga namn eller smeknamn. Inlägg där namn är företags-, produkt-, hemside-, eller bloggnamn kommer inte att godkännas. Reklam är ej tillåtet. Formulera dig vänligt.

Namn: E-post:
Verifiering:
Skriv ordet klöjm baklänges!:
Stava ordet kjaffägredde rätt!:

- Annonser -