En matbild

Guider

Matbloggat

Författare Ämne: Bacon  (läst 4267 gånger)

Asanisse

  • Kökspraktikant
  • *
  • Antal inlägg: 10
    • Visa profil
Bacon
« skrivet: 2009-04-21 14:10 »
Ett tips jag vill dela med mig.

Har slutat att köpa färdigskivad bacon.

Köper istället en bit hel rökt fläskbit som jag skivar i tunna baconskiver.

Smaken på de baconskivorna blir något helt annorlunda än de plastförpackade o billigare blir det!

 ;)Asanisse

Andreas

  • Forumvärd
  • *****
  • Antal inlägg: 6572
    • Visa profil
    • Matforum
SV: Bacon
« Svar #1 skrivet: 2009-04-23 10:51 »
Det var också en variant, men är det inte besvärligt att skiva fläskbiten? Hur tunt skivar du den och vad använder du för kniv?
Den som inte frågar får inga svar.

Asanisse

  • Kökspraktikant
  • *
  • Antal inlägg: 10
    • Visa profil
SV: Bacon
« Svar #2 skrivet: 2009-04-23 11:04 »
Tunna skivor.
Använder en "skärmaskin", en sån där som har en klinga o är handdriven. Utan den är det nog svårt att få riktigt tunna skivor.
Men det är nog inte så fel heller med lite tjockare.

jelvis

  • Kallskänka
  • ****
  • Antal inlägg: 363
    • Visa profil
SV: Bacon
« Svar #3 skrivet: 2009-04-24 00:23 »
Själv brukar jag köpa i köttaffär och be dem att skära det i skivor. Mycket bekvämare.

De där plastförpackade, slamsiga historierna gör ingen gladare.

roffekock

  • Mästerkock
  • ******
  • Antal inlägg: 1269
  • Ta inget för givet !!!!!
    • Visa profil
SV: Bacon
« Svar #4 skrivet: 2009-05-06 12:42 »
Bättre att röka själv om man har resurser :D

Och det tycks det vara här på forumet. Processen är lite annorlunda för bacon än vanligt rökt fläsk. Men som nödlösning funkar det så där. Men det smakar ju rökt i alla fall. Men dom flesta människor som lever i dag har sällan smakat riktigt bacon.

Det är en höjdare som är svårt att få tag. Det har tyvärr hamnat i 19,90 svängen som lockvara i paket om tre och har inget att göra med det ursprungliga baconet. >:(

/rolf
Matforum är bäst

agnetasch

  • Köksmästare
  • *******
  • Antal inlägg: 4458
    • Visa profil
SV: Bacon
« Svar #5 skrivet: 2009-05-06 19:16 »
Men dom flesta människor som lever i dag har sällan smakat riktigt bacon
Jag har nog aldrig smakat "riktigt" bacon? Vad är det?

Kari

  • Köksmästare
  • *******
  • Antal inlägg: 2142
    • Visa profil
SV: Bacon
« Svar #6 skrivet: 2009-05-06 20:21 »
Även om det är sällan jag använder bacon så sväljer jag Asanisses idé med hull och hår. Smaken är som baken men om sanningen ska fram så är 3st för 19:90 bacon rätt läskigt med den där sörjan dom simmar i.

roffekock

  • Mästerkock
  • ******
  • Antal inlägg: 1269
  • Ta inget för givet !!!!!
    • Visa profil
SV: Bacon
« Svar #7 skrivet: 2009-05-06 21:07 »
AGNETA ta nu detta frå den ................. baconsidan ;D

Engelskt bacon som är styckat på ett annat sätt med mer kött från ytterfilén

Finns även i Sverige nu

/rolf
« Senast ändrad: 2009-05-06 21:19 av roffekock »
Matforum är bäst

agnetasch

  • Köksmästare
  • *******
  • Antal inlägg: 4458
    • Visa profil
SV: Bacon
« Svar #8 skrivet: 2009-05-07 11:22 »
Vilken jättebra bacon-BH! Kan man ha den som bikini också? När den börjar fräsa har man legat för länge i solen ;D

 

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator. Om du blir medlem hos Matforum visas det du skriver direkt.

Använd ditt riktiga namn eller smeknamn. Inlägg där namn är företags-, produkt-, hemside-, eller bloggnamn kommer inte att godkännas. Reklam är ej tillåtet. Formulera dig vänligt.

Namn: E-post:
Verifiering:
Skriv ordet klöjm baklänges!:
Stava ordet kjaffägredde rätt!:

- Annonser -