En matbild

Guider

Matbloggat

Författare Ämne: Pommes Duchesse - Akut!  (läst 3875 gånger)

kock_de_panik

  • Kökspraktikant
  • *
  • Antal inlägg: 1
    • Visa profil
Pommes Duchesse - Akut!
« skrivet: 2009-04-29 01:07 »
Jag har ett problem, jag har bjudit in till middag imorgon, men min duchesse blir inte riktigt värda en duchesse. De liknar mer en form av potatisplätt, inte direkt festligt. Hur gör man för att få en trevlig stabil liten ros, med en fin och väldefinerad struktur? Snälla hjälp mig!


roffekock

  • Mästerkock
  • ******
  • Antal inlägg: 1269
  • Ta inget för givet !!!!!
    • Visa profil
SV: Pommes Duchesse - Akut!
« Svar #1 skrivet: 2009-04-29 06:24 »
Du måste berätta mer,hur du gjort.

/rolf
Matforum är bäst

Krista

  • Kallskänka
  • ****
  • Antal inlägg: 376
    • Visa profil
SV: Pommes Duchesse - Akut!
« Svar #2 skrivet: 2009-04-29 09:12 »
Spontant känns det som att du haft i för mycket fett. Mer potatis och mindre smör kanske. Och jag hoppas verkligen att du inte använt pulvermos. . . (Pulvermos bör utrotas.)
;)

dePaul

  • Kallskänka
  • ****
  • Antal inlägg: 372
    • Visa profil
    • dePaul's knives
SV: Pommes Duchesse - Akut!
« Svar #3 skrivet: 2009-04-29 09:39 »
Låter som att smeten är för lös och kanske har du glömt äggulorna??

~Paul~

ena

  • Forumvärd
  • *****
  • Antal inlägg: 468
    • Visa profil
    • enas mattankar
SV: Pommes Duchesse - Akut!
« Svar #4 skrivet: 2009-04-29 11:54 »
Ett basrecept kanske?

1 kg potatis
2-3 äggulor
2 msk smör
2 msk olja, ta en du tycker om
salt o peppar

hoppas det funkar bättre så...
man kan prova allt -minst en gång!!;)

agnetasch

  • Köksmästare
  • *******
  • Antal inlägg: 4448
    • Visa profil
SV: Pommes Duchesse - Akut!
« Svar #5 skrivet: 2009-04-29 12:03 »
Glöm inte att potatisen bör vara mjölig.

roffekock

  • Mästerkock
  • ******
  • Antal inlägg: 1269
  • Ta inget för givet !!!!!
    • Visa profil
SV: Pommes Duchesse - Akut!
« Svar #6 skrivet: 2009-04-29 12:04 »
Krista det är förbjudet att svära på forumet vid alla Grön.............. ;D

//rolf
Matforum är bäst

Krista

  • Kallskänka
  • ****
  • Antal inlägg: 376
    • Visa profil
SV: Pommes Duchesse - Akut!
« Svar #7 skrivet: 2009-04-29 14:02 »
Ja det är konstigt att ett sånt skällsord fick stå kvar ;D

(Apropå grön...: när jag var helt ny kökspraktikant här skulle jag skriva att jag inte är en beundrare av nån maträtt som diskuterades, fast med det engelska ordet på tre bokstäver för beundrare då...jag blev väldigt förvirrad när det helt plötsligt stod en lång radda om färgglada isbjörnsrumpor i min text...:))

 

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator. Om du blir medlem hos Matforum visas det du skriver direkt.

Använd ditt riktiga namn eller smeknamn. Inlägg där namn är företags-, produkt-, hemside-, eller bloggnamn kommer inte att godkännas. Reklam är ej tillåtet. Formulera dig vänligt.

Namn: E-post:
Verifiering:
Skriv ordet klöjm baklänges!:
Stava ordet kjaffägredde rätt!:

- Annonser -