En matbild

Guider

Matbloggat

Författare Ämne: Göteborg: Bombay  (läst 4946 gånger)

crlhrv

  • Mästerkock
  • ******
  • Antal inlägg: 1301
    • Visa profil
    • Mina foton och allt annat
Göteborg: Bombay
« skrivet: 2007-06-19 12:32 »
Indisk restaurang på Andra Långgatan 2 som serverar både lunch och middagar. Varje dag finns fem olika lunchalternativ, vi provade:

Begum Bahara
Grillad kycklingfilé tillagad med grädde, köttfärs och nötter i en kryddstark cognacsås

Saag Beef
Oxkött med spenat, lök, tomater, kryddor och grön chili

Indisk mat har väl aldrig varit speciellt känd för att se vidare aptitlig ut, många såser och grytor ser ofta rätt trista ut, vilket även var fallet med vår mat även om de försökt liva upp det lite med rosa ris (se bilden). Däremot smakade det desto mer. Kycklingfilen var mör och saftig och cognacssåsen var stark och smakrik men kanske lite för mycket åt curryhållet. Men vart tog köttfärsen vägen? Oxköttet var välkokt (överkokt?) och många av bitarna bestod tyvärr till hälften av fett, såsen var mild i smaken men ändå behagligt smakrik. Till maten serverades även nybakat bröd och på bordet stod två små skålar, en grön och en röd, med olika röror. Den gröna innehöll främst mynta (utan att för den delen vara myntasås) och var ritkigt stark medan den röda innehöll bl a ingefära och grön paprika. Att använda lite av dessa röror tillsammans med maten/brödet gav nya smakkombinationer som var mycket trevliga.

Servicen var snabb och effektiv, maten tog bara några minuter att komma på bordet. Det är knappast helt otroligt för en lunchrestaurang att maten tillverkas i stora grytor som sedan hålls varma under hela lunchtiden - tycka vad man vill om det men det ger en snabb service och smaken och fräschheten  var det inga som helst fel på. Till maten drack vi vatten och för två luncher betalade vi 110 kr, för annan dryck tillkom 10 kr per lunch.

En helt OK indisk restaurang som antagligen har sin starkaste tid under lunchen.

Betyg: 3/5

(sekunden efter att jag tog bilden tappade jag telefonen rakt ner i såsen)
« Senast ändrad: 2007-06-19 13:05 av crlhrv »
Tittar gärna på djur. Och äter dem också.

Andreas

  • Forumvärd
  • *****
  • Antal inlägg: 6581
    • Visa profil
    • Matforum
SV: Göteborg: Bombay
« Svar #1 skrivet: 2007-06-19 19:21 »
Tack så hemskt mycket för recensionen!

Rosa ris, smakar det något speciellt eller är det bara färgat?

Och köttfärs och kyckling tycker jag lät udda, är det något vedertaget indiskt?
Den som inte frågar får inga svar.

Urban

  • Forumvärd
  • *****
  • Antal inlägg: 1360
    • Visa profil
SV: Göteborg: Bombay
« Svar #2 skrivet: 2007-06-19 19:27 »
Vilken toppen recension Calle!.
Välskrivet, detaljerat och en fin bild till!.

Tack så mycket!

Men hur gick det med kameran?

crlhrv

  • Mästerkock
  • ******
  • Antal inlägg: 1301
    • Visa profil
    • Mina foton och allt annat
SV: Göteborg: Bombay
« Svar #3 skrivet: 2007-06-19 21:16 »
Det rosa riset smakade inget utöver vanligt ris. Undra vad de använde för att få det rosa?

Telefonen klarade sig bra, men har fortfarande lite stelnad cognacssås mellan tangenterna ;D
Tittar gärna på djur. Och äter dem också.

 

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator. Om du blir medlem hos Matforum visas det du skriver direkt.

Använd ditt riktiga namn eller smeknamn. Inlägg där namn är företags-, produkt-, hemside-, eller bloggnamn kommer inte att godkännas. Reklam är ej tillåtet. Formulera dig vänligt.

Namn: E-post:
Verifiering:
Skriv ordet klöjm baklänges!:
Write pancake in Swedish!:

- Annonser -