En matbild

Guider

Matbloggat

Författare Ämne: Weber Style vs. Global G-2  (läst 2940 gånger)

Niklas.L

  • Kökspraktikant
  • *
  • Antal inlägg: 3
    • Visa profil
Weber Style vs. Global G-2
« skrivet: 2009-05-04 15:39 »
Hej alla.

Undrar om det är någon som har testat Weber Styles kockkniv och kan ge lite feedback om hur den är? Om någon har jämfört den med Globals G-2 så vore det också väldigt bra. Den är ju lite billigare och även något större än Globals variant. Läste en tråd härifrån som var från 2007 och som slutade innan några egentliga svar hade postats. Tänkte kolla om det är några som har hunnit testa eller fått reda på något mer om denna kniv då den har funnits ett tag. Den ser ju onekligen trevlig ut (har inte hunnit känna på den än).

Tack på förhand!
Mvh Niklas

dePaul

  • Kallskänka
  • ****
  • Antal inlägg: 372
    • Visa profil
    • dePaul's knives
SV: Weber Style vs. Global G-2
« Svar #1 skrivet: 2009-05-05 10:10 »
Har inte testat Weber Style, utan endast Globalen så när det gäller ergonomi så kan jag inte jämföra. Personligen kan jag dock inte se hur en kniv kan vara mer obekväm en en Global ;)

När det gäller material så är dock Globalen överlägsen med sitt Cromova 18 blad jämfört med Weber Style's Werkstoff No 1.4116 (andra designationer: DIN X50CrMoV15, AISI 440A, SS/EN 10088 samt Duplex). Hårdheten för Global respektive Weber ligger på 58-59 och 56-57 HRC. Det skiljer m a o två grader.

~Paul~

 

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator. Om du blir medlem hos Matforum visas det du skriver direkt.

Använd ditt riktiga namn eller smeknamn. Inlägg där namn är företags-, produkt-, hemside-, eller bloggnamn kommer inte att godkännas. Reklam är ej tillåtet. Formulera dig vänligt.

Namn: E-post:
Verifiering:
Write pancake in Swedish!:
Hur många laxar finns i en laxask? Skriv antalet med bokstäver!:

- Annonser -