En matbild

Guider

Matbloggat

Författare Ämne: Fördelar med nymalet salt och saltkvarn?  (läst 5822 gånger)

Grollen

  • Kökspraktikant
  • *
  • Antal inlägg: 1
    • Visa profil
Fördelar med nymalet salt och saltkvarn?
« skrivet: 2009-05-05 09:19 »
Hej!

Vi fick en pepparkvarn från Peugot i julklapp, vilken vi tycker är väldigt bra. Vi ställer oss nu frågande till om att köpa en saltkvarn av samma leverantör.

Finns det några fördelar med nymalet salt över "färdigmalt" salt? Färskmald peppar kan jag förstå, men salt... ?

/Christian

ena

  • Forumvärd
  • *****
  • Antal inlägg: 468
    • Visa profil
    • enas mattankar
SV: Fördelar med nymalet salt och saltkvarn?
« Svar #1 skrivet: 2009-05-05 10:51 »
Hej och välkommen hit till Matforum, hoppas du får svar o inspiration här.

Ser ingen större skillnad mellan salt i kvar o "färdigmalt" det handlar nog mer om det estetiska -att det ser trevligt o proffsigt ut med både salt o pepparkvarn på bordet :)
man kan prova allt -minst en gång!!;)

Krista

  • Kallskänka
  • ****
  • Antal inlägg: 376
    • Visa profil
SV: Fördelar med nymalet salt och saltkvarn?
« Svar #2 skrivet: 2009-05-06 13:32 »
Medan det är milsvid skillnad mellan peppar från pepparkvarn och färdigmalen peppar så är det typ noll skillnad mellan salt från kvarn och vanlig salt. Salt innehåller ju inte aromer som försvinner vid finfördelning. Däremot tycker jag det är nice med flingsalt i en skål med sked/liten skopa.

 

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator. Om du blir medlem hos Matforum visas det du skriver direkt.

Använd ditt riktiga namn eller smeknamn. Inlägg där namn är företags-, produkt-, hemside-, eller bloggnamn kommer inte att godkännas. Reklam är ej tillåtet. Formulera dig vänligt.

Namn: E-post:
Verifiering:
Skriv ordet klöjm baklänges!:
Write pancake in Swedish!:

- Annonser -