En matbild

Guider

Matbloggat

Författare Ämne: Chilisås - Pure death - Blair's  (läst 2512 gånger)

Andreas

  • Forumvärd
  • *****
  • Antal inlägg: 6582
    • Visa profil
    • Matforum
Chilisås - Pure death - Blair's
« skrivet: 2009-05-08 14:37 »
Den femte chilisås  från http://www.extremechili.se jag och Urban provat tillsammans  är Blair's Pure death. Chilisorter i denna är habanaro (100-350k scoville) och naga jolokia (855-1041k).

Färgen är ljusröd åt orange, konsistensen ganska tjock typ ”grovkrossad chili i vinäger” och doften syrlig och lite stickig åt paprikahållet. Smaken är en ovanligt neutral och ganska tunn chilismak med en del syrlighet och sälta.

Styrkan då? Pure death låter jätte-jättestarkt och Naga Jololkia finns med i Guinness World of records som värdens hetaste chili så hur starkt är det? Faktiskt inte alls så jättestarkt, styrkan ligger på medium runt 5-6/10.

Detta är en ärlig och ren chilisås som smakar just chili, fungerar bra direkt på mat om man är ute efter rent smakande chilistyrka och den fungerar säkert jättebra i matlagningen istället för till exempel sambal oelek. Enda invändningarna är att rent smakande chilisås inte känns som en så jätteunik produkt samt att smaken är lite tunn, hade det varit en fylligare smak hade betyget blivit högre.

Betyg 3/5.
Den som inte frågar får inga svar.

 

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator. Om du blir medlem hos Matforum visas det du skriver direkt.

Använd ditt riktiga namn eller smeknamn. Inlägg där namn är företags-, produkt-, hemside-, eller bloggnamn kommer inte att godkännas. Reklam är ej tillåtet. Formulera dig vänligt.

Namn: E-post:
Verifiering:
Stockholm i mitt hjärta, en blandning av sött och?:
Allting har en ände, men vad har två?:

- Annonser -