En matbild

Guider

Matbloggat

Författare Ämne: Chilisås - Salsa de la Muerte - Blair's  (läst 2713 gånger)

Andreas

  • Forumvärd
  • *****
  • Antal inlägg: 6582
    • Visa profil
    • Matforum
Chilisås - Salsa de la Muerte - Blair's
« skrivet: 2009-05-14 10:27 »
Den sjätte chilisås från http://www.extremechili.se jag provat tillsammans med Urban är Salsa de la Muerte. Chilisorterna den innehåller är habanaro (100-350k scoville), cayenne (30-50k) och chipotle (10-50k).

Färgen är mörkröd, konsistensen relativt tunn (välkrossad chili), doften ganska fyllig med chili åt vitlökshållet. Smaken är fyllig, det handlar inte bara om liten syrlig och stark topp på maten, man får sig en hel del smak också.

Salsa de la Muerte ”dödens salsa” är ett kraftfullt namn och enligt en sida på nätet är detta en 50% starkare exportversion av Blair's Original Death Sauce, men Salsa de la Muerte är ändå en rätt mild sås, vi uppskattar styrkan till 4/10.

Ursprungligen pratade vi om att ge den en trea i betyg men efter att ha använt produkten ett tag tycker jag att den på grund av fylligheten är värd ett snäpp mer än så.

Betyg 4/5.
Den som inte frågar får inga svar.

 

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator. Om du blir medlem hos Matforum visas det du skriver direkt.

Använd ditt riktiga namn eller smeknamn. Inlägg där namn är företags-, produkt-, hemside-, eller bloggnamn kommer inte att godkännas. Reklam är ej tillåtet. Formulera dig vänligt.

Namn: E-post:
Verifiering:
Stockholm i mitt hjärta, en blandning av sött och?:
Allting har en ände, men vad har två?:

- Annonser -