En matbild

Guider

Matbloggat

Författare Ämne: Inlagda vitlöksklyftor?  (läst 3464 gånger)

Jomael

  • Diskare
  • **
  • Antal inlägg: 98
    • Visa profil
Inlagda vitlöksklyftor?
« skrivet: 2009-05-17 21:45 »
...ja har någon provat på att göra det själv? Hur? Blev det bra?

ena

  • Forumvärd
  • *****
  • Antal inlägg: 468
    • Visa profil
    • enas mattankar
SV: Inlagda vitlöksklyftor?
« Svar #1 skrivet: 2009-05-17 22:02 »
jodå, testat ett par gånger.... o fler lär det bli, går rätt enkelt att göra o man får det som man vill :)

jag kokarupp vitlökslyftorna (skalar dem inte förrän efteråt) byter vatten 1 el två gånger, kokar dem sedan såpass mjuka som vi vill ha dem (känn med en sticka) kyl dem i isvatten, skala dem om det är nåt skal kvar runt dem, det brukar släppa i koket. Häller sedan över en marinad av olivolja o önskade kryddor. Att blanda förvällda vitlöksklyftor, oliver o citron i små bitar med skalet på med en chilismakande mariinad brukar vara poppis här :)
man kan prova allt -minst en gång!!;)

Kari

  • Köksmästare
  • *******
  • Antal inlägg: 2142
    • Visa profil
SV: Inlagda vitlöksklyftor?
« Svar #2 skrivet: 2009-05-17 23:44 »
Mitt försök en gång eller två blev att de möglade rätt fort. Om jag inte minns fel. Dax för nytt försök snart igen - efter lite tips här. :)

 

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator. Om du blir medlem hos Matforum visas det du skriver direkt.

Använd ditt riktiga namn eller smeknamn. Inlägg där namn är företags-, produkt-, hemside-, eller bloggnamn kommer inte att godkännas. Reklam är ej tillåtet. Formulera dig vänligt.

Namn: E-post:
Verifiering:
Write pancake in Swedish!:
Hur många laxar finns i en laxask? Skriv antalet med bokstäver!:

- Annonser -