En matbild

Guider

Matbloggat

Författare Ämne: Baka bullar helt enkelt - kan man det?  (läst 5758 gånger)

Kari

  • Köksmästare
  • *******
  • Antal inlägg: 2142
    • Visa profil
Baka bullar helt enkelt - kan man det?
« skrivet: 2009-05-20 01:02 »
Enkla recept på bullar sökes, med eller utan fyllning spelar ingen roll bara dom är goda, enkla och kanske med något nyttigt i.. :)

På baksidan av mjölpåsen finns ett recept men det måste finns fler? Hur bakar ni bullar? Mer eller mindre nyttiga. :)

Kvasthilda

  • Köksbiträde
  • ***
  • Antal inlägg: 189
  • Matlagning är en konst - och jag är konstnär
    • Visa profil
    • alias Kvasthilda - en snäll häxa...
SV: Baka bullar helt enkelt - kan man det?
« Svar #1 skrivet: 2009-05-22 22:28 »
Haha. Jag brukar faktiskt följa receptet bakpå mjölpåsen och är rätt nöjd med det. Fast ibland tar jag dinkel istället för vetemjöl.

En god fyllning är riven mandelmassa och rivet äpple. Blir lite mindre socker och mer fibrer då.  ;)
Det gör inget om det är enkelt.

ena

  • Forumvärd
  • *****
  • Antal inlägg: 468
    • Visa profil
    • enas mattankar
SV: Baka bullar helt enkelt - kan man det?
« Svar #2 skrivet: 2009-05-22 22:46 »
gör stort sett som på mjölpåsen... tar dock lite varmare vatten och smälter inte smöret utan klickar i det rumstempererat, funkar nästan bättre... och så använder jag för det mesta rågsikt istället för vetemjölet, och i med ett ägg eller två i degen också... *S* så det vart inte spec likt alls om man tänker efter...

fyllning, tja, vill man ha det så är det gott med citroncest istället för kanelen, eller lite vaniljsocker o kardemumma... fast smöret i fyllningen är svårt att komma undan om man inte tar mandelmassa istället...
man kan prova allt -minst en gång!!;)

Kvasthilda

  • Köksbiträde
  • ***
  • Antal inlägg: 189
  • Matlagning är en konst - och jag är konstnär
    • Visa profil
    • alias Kvasthilda - en snäll häxa...
SV: Baka bullar helt enkelt - kan man det?
« Svar #3 skrivet: 2009-05-22 22:52 »
Bullar på rågsikt? Blir det inte som matbröd då?

Ägg är bra, extra protein.

Och smör ÄR ju gott. Jag har både smör och mandelmassa ibland.

Bullar äter man väl inte för att det är nyttigt för övrigt....?
Det gör inget om det är enkelt.

ena

  • Forumvärd
  • *****
  • Antal inlägg: 468
    • Visa profil
    • enas mattankar
SV: Baka bullar helt enkelt - kan man det?
« Svar #4 skrivet: 2009-05-22 22:59 »
nejdå, inte som matbröd, det funkar jättebra... har ofta rågsikt i muffins o dyl också *S*

men är de liite nyttigare kan man ha dem som komplement till frukt etc som mellanmål till ungarna... *S*
man kan prova allt -minst en gång!!;)

Kvasthilda

  • Köksbiträde
  • ***
  • Antal inlägg: 189
  • Matlagning är en konst - och jag är konstnär
    • Visa profil
    • alias Kvasthilda - en snäll häxa...
SV: Baka bullar helt enkelt - kan man det?
« Svar #5 skrivet: 2009-05-22 23:10 »
Aha, en luring! 

Det är ju faktiskt vetemjöl i rågsikt, jag tror jag ska prova det nästa gång.
Det gör inget om det är enkelt.

Kari

  • Köksmästare
  • *******
  • Antal inlägg: 2142
    • Visa profil
SV: Baka bullar helt enkelt - kan man det?
« Svar #6 skrivet: 2009-05-22 23:12 »
Ena: Måste fråga - äggen i degen - vad händer då? Fluffar det till eller..? Citroncest, ska be M baka med det nästa vända, låter ju gott!

ena

  • Forumvärd
  • *****
  • Antal inlägg: 468
    • Visa profil
    • enas mattankar
SV: Baka bullar helt enkelt - kan man det?
« Svar #7 skrivet: 2009-05-22 23:20 »
jooo... luringar lär man sig när man har barn -även om mina aldrig har trilskats nämnvärt med maten...

äggen... jo, tror att det blir luftigare bullar med såna i degen, nu la jag till dem i samma veva som jag slutade smälta smöret och tack vare de förändringarna kunde jag ha lite mindre mjöl i degen vilket resulterar i luftigare bullar... den blir mer lätthanterlig också...

och det blir helt klart långa utläggningar när jag är trött *s*
man kan prova allt -minst en gång!!;)

Groet

  • Kökspraktikant
  • *
  • Antal inlägg: 39
    • Visa profil
SV: Baka bullar helt enkelt - kan man det?
« Svar #8 skrivet: 2009-05-29 00:29 »
Jag brukar byta ut en del av vetemjölet mot krossad mandel och en del av mjölken mot grädde. Om man skippar pärlsockret så kan man pensla på smält smör efter de är gräddade, de får en fin yta och blir väldigt mjuka och fina. Jag har inga som jag måste lura i nyttigheter så jag skippar hälsokosten =).

Andreas

  • Forumvärd
  • *****
  • Antal inlägg: 6572
    • Visa profil
    • Matforum
SV: Baka bullar helt enkelt - kan man det?
« Svar #9 skrivet: 2009-07-12 19:39 »
Idag har jag bakat bullar. Jag brukar följa grundreceptet i Vår kokbok, fast tar 200 gram smör istället för 125-150 och 2 dl socker istället för 1 och fyller dem med 400 gram mandelmassa istället för 100.

Det var annars många bra tips i den här tråden, fler såna tack! Ja rivet äpple, citroncest och krossad mandel i själva degen, nästan så jag blir sugen på att baka en omgång till.
Den som inte frågar får inga svar.

 

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator. Om du blir medlem hos Matforum visas det du skriver direkt.

Använd ditt riktiga namn eller smeknamn. Inlägg där namn är företags-, produkt-, hemside-, eller bloggnamn kommer inte att godkännas. Reklam är ej tillåtet. Formulera dig vänligt.

Namn: E-post:
Verifiering:
Skriv ordet klöjm baklänges!:
Stava ordet kjaffägredde rätt!:

- Annonser -