En matbild

Guider

Matbloggat

Författare Ämne: Toppa Pannacotta  (läst 9894 gånger)

Gotish

  • Köksbiträde
  • ***
  • Antal inlägg: 120
    • Visa profil
Toppa Pannacotta
« skrivet: 2009-05-22 12:44 »
Ofta serverar resturanger pannacotta med någon god creme ovanpå. Någon som har något tips på en god topping till en pannacotta?

//Mattias

ena

  • Forumvärd
  • *****
  • Antal inlägg: 468
    • Visa profil
    • enas mattankar
SV: Toppa Pannacotta
« Svar #1 skrivet: 2009-05-22 12:59 »
På de ställen jag jobbat på har vi bara toppat pannacottan med färska bär, frukt eller nån vingelé...
man kan prova allt -minst en gång!!;)

Mickan

  • Mästerkock
  • ******
  • Antal inlägg: 1532
    • Visa profil
SV: Toppa Pannacotta
« Svar #2 skrivet: 2009-05-22 16:29 »
Björnbärsgelé
Halloncoulis med lakrits
Passerade persikor med mynta
Basilikasirap
Citroncrème
Video meliora proboque deteriora sequor

Kvasthilda

  • Köksbiträde
  • ***
  • Antal inlägg: 189
  • Matlagning är en konst - och jag är konstnär
    • Visa profil
    • alias Kvasthilda - en snäll häxa...
SV: Toppa Pannacotta
« Svar #3 skrivet: 2009-05-22 23:44 »
Björnbärsgelé
Halloncoulis med lakrits
Passerade persikor med mynta
Basilikasirap
Citroncrème

Vad är "coulis" för nåt?
Det gör inget om det är enkelt.

Mickan

  • Mästerkock
  • ******
  • Antal inlägg: 1532
    • Visa profil
SV: Toppa Pannacotta
« Svar #4 skrivet: 2009-05-23 15:57 »
Coulis är bärsås, ofta passerade. Gott! Man kan ha dem naturella eller sockra och/eller krydda lätt.
Video meliora proboque deteriora sequor

Anne

  • Mästerkock
  • ******
  • Antal inlägg: 1083
    • Visa profil
    • Anne's Food
SV: Toppa Pannacotta
« Svar #5 skrivet: 2009-05-23 16:06 »
Äppel eller päronkompott av nåt slag är också gott.
Anne's Food - min matblogg

Rookie-T

  • Köksbiträde
  • ***
  • Antal inlägg: 235
    • Visa profil
SV: Toppa Pannacotta
« Svar #6 skrivet: 2009-05-24 00:57 »
hjortron ;)
53 55 47 20 4d 49 4e 20 52 c3 96 56 21

MatgeekJohan

  • Kökspraktikant
  • *
  • Antal inlägg: 25
  • Helt insnöad på surdegsbröd.
    • Visa profil
    • Mat Geek - Eftersom allt är gott
SV: Toppa Pannacotta
« Svar #7 skrivet: 2009-07-08 15:03 »
Jag gjorde tidigare en saffranspannacotta med tranbärsgelé på. Supersmarrigt och tranbären gjorde att det inte upplevdes så hysteriskt onyttigt.
http://matgeek.se/2009/05/11/saffranspannacotta-med-tranbarsgele/

Sofia

  • Köksbiträde
  • ***
  • Antal inlägg: 119
    • Visa profil
SV: Toppa Pannacotta
« Svar #8 skrivet: 2009-07-09 13:39 »
Vi gjorde en jättegod pannacotta till nyår, kommer dock inte ihåg varifrån receptet kom. På den var det i alla fall glöggmarinerade lingon, och det var mycket gott! (Men relativt begränsad till glöggsäsongen förstås, man kanske kan marinera i något annat?)

HallonJessica

  • Kökspraktikant
  • *
  • Antal inlägg: 3
    • Visa profil
SV: Toppa Pannacotta
« Svar #9 skrivet: 2009-07-10 15:25 »
Skogsbärskaramell hade jag på mina vit- och mörkchokladpannacottor.

Recept och bild i länken.
http://hallonblabar.blogspot.com/2009/04/vit-och-mork-chokladpannacotta-med.html

Rookie-T

  • Köksbiträde
  • ***
  • Antal inlägg: 235
    • Visa profil
SV: Toppa Pannacotta
« Svar #10 skrivet: 2009-07-11 03:53 »
vad passar till grädde och vanilj? Mitt tips är helt enkelt att lära dig göra coulis och sen bara köra på allt du ser :) Jag personligen diggar syra så jag skulle nog dö för en panacotta med havtorns coulis på...

Testa även att variera panacottan! Jag har bland annat jobbar med pepparrotspanacotta och lakritspanacotta de senaste åren i proffesionella kök.

Efter cottan så går du på Brulén som är en av mina favorit desserter ;)
53 55 47 20 4d 49 4e 20 52 c3 96 56 21

annamaria

  • Köksmästare
  • *******
  • Antal inlägg: 2076
    • Visa profil
SV: Toppa Pannacotta
« Svar #11 skrivet: 2009-07-23 21:42 »
Bara passionsfrukt gillar jag ovanpå. Lite syrligt mot den söta Pannacottan.

Mickan

  • Mästerkock
  • ******
  • Antal inlägg: 1532
    • Visa profil
SV: Toppa Pannacotta
« Svar #12 skrivet: 2009-08-10 14:58 »
Jag har gjort lakritssås till! Jag har tidigare gjort lakritspanna cotta och haft hallonsås till men nu bytte jag. Panna cotta med hallon i och en kall lakritssås till:

1 dl vatten
½ tsk salt
50 g lakritskäck
Video meliora proboque deteriora sequor

Ia

  • Köksbiträde
  • ***
  • Antal inlägg: 202
  • Ia´s Matblogg
    • Visa profil
    • http://iasmatblogg.blogspot.com/
SV: Toppa Pannacotta
« Svar #13 skrivet: 2009-12-20 22:32 »
Basilika marinerade jordgubbar - hur gott som helst!
http://iasmatblogg.blogspot.com/2009/11/vaniljpannacotta-med-havreflarn.html
Ia´s Matblogg

 

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator. Om du blir medlem hos Matforum visas det du skriver direkt.

Använd ditt riktiga namn eller smeknamn. Inlägg där namn är företags-, produkt-, hemside-, eller bloggnamn kommer inte att godkännas. Reklam är ej tillåtet. Formulera dig vänligt.

Namn: E-post:
Verifiering:
Write pancake in Swedish!:
Hur många laxar finns i en laxask? Skriv antalet med bokstäver!:

- Annonser -