En matbild

Guider

Matbloggat

Författare Ämne: Sila och passera typ ärtor och sparris för soppa?  (läst 3930 gånger)

Per-Erik

  • Köksbiträde
  • ***
  • Antal inlägg: 175
    • Visa profil
Har läst att man kan använda typ. en mjölsikt för att göra finpasserad soppa men när jag var på gordonb bleu och tittade på en mjölsikt så hade den väldigt grovmaskigt nät (typ 2 mm), de mjölsiktar jag använt på bagerier har haft mycket finmaskigare nät.
Nu har jag sett att det finns siktar på bakers.se men hur grov är de eller rättare sagt vad skall jag använda för att få väldigt fin pure'ead soppa (på ärtor, sparris o.dy)?

Andreas

  • Forumvärd
  • *****
  • Antal inlägg: 6580
    • Visa profil
    • Matforum
SV: Sila och passera typ ärtor och sparris för soppa?
« Svar #1 skrivet: 2009-06-01 21:24 »
Hur menar du att du skulle purea soppa med en mjölsikt, tänkte du först mixa den och sen liksom trycka soppan genom sikten?  ???
Den som inte frågar får inga svar.

Per-Erik

  • Köksbiträde
  • ***
  • Antal inlägg: 175
    • Visa profil
SV: Sila och passera typ ärtor och sparris för soppa?
« Svar #2 skrivet: 2009-06-02 05:06 »
Jag sitter och läser Kellers (TFL) böcker, han verkar trycka "allt" som som är mixat genom en sikt med en skrapa för att få den fin och jämn.  Verkar smidigare än att med sked pressa genom en chinois.

 

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator. Om du blir medlem hos Matforum visas det du skriver direkt.

Använd ditt riktiga namn eller smeknamn. Inlägg där namn är företags-, produkt-, hemside-, eller bloggnamn kommer inte att godkännas. Reklam är ej tillåtet. Formulera dig vänligt.

Namn: E-post:
Verifiering:
Skriv ordet klöjm baklänges!:
Hur många laxar finns i en laxask? Skriv antalet med bokstäver!:

- Annonser -