En matbild

Guider

Matbloggat

Författare Ämne: Glass och Sorbet  (läst 4092 gånger)

Pokol

  • Diskare
  • **
  • Antal inlägg: 77
    • Visa profil
    • Sybariterna
Glass och Sorbet
« skrivet: 2009-06-13 11:55 »
Det måste finnas en massa recept på goda glassar eller sobet i detta forum.
personligen gillar jag lite syrligare smaker. Som denna tesorbet

http://sybariterna.blogspot.com/2009/06/tesorbet-perfekt-i-all-sin-enkelhet.html

kryddburken

  • Kock
  • *****
  • Antal inlägg: 976
  • Li - Kryddburken
    • Visa profil
    • Kryddburken - matblogg
SV: Glass och Sorbet
« Svar #1 skrivet: 2009-07-07 19:56 »
Idag gjorde glass i två olika smaker. En Mango/Citron och en Jordgubb/Vanilj. Himmelskt gott och svalkande nu när värmen är tillbaka!  :P
http://kryddburken.wordpress.com/2009/07/07/mango-och-jordgubbsglass/

Filippa

  • Kallskänka
  • ****
  • Antal inlägg: 383
    • Visa profil
SV: Glass och Sorbet
« Svar #2 skrivet: 2009-07-28 10:01 »
ja, visst finns det recept ! Glass är otrevligt gott ....:-)

Jag tar de flesta från Smaskens-Annika (http://www.smaskens.nu/search/label/Glass) men har även gjort glass med mascarpone. Nu har jag inte receptet här men jag tror det var 1 burk mascarpone, 1 dl socker, och 2 dl röd mjölk som vispas ihop med valfri smaksättning. Kokos är gott, så även grapefrukt, citron, lime, etc. Kör i glassmaskin i 30 minuter ca och frys i någon timme efter för mer "frusen glass".

Mickan

  • Mästerkock
  • ******
  • Antal inlägg: 1532
    • Visa profil
SV: Glass och Sorbet
« Svar #3 skrivet: 2009-07-28 15:39 »
Lite alkohol är gott och ger också en lite mjukare glass eller sorbet.

Vi ska väl inte glömma bort granitan? Rött vin ger toppengod dito.
Video meliora proboque deteriora sequor

Filippa

  • Kallskänka
  • ****
  • Antal inlägg: 383
    • Visa profil
SV: Glass och Sorbet
« Svar #4 skrivet: 2009-07-29 09:57 »
Mickan, hur gör du din granita ?

Mickan

  • Mästerkock
  • ******
  • Antal inlägg: 1532
    • Visa profil
SV: Glass och Sorbet
« Svar #5 skrivet: 2009-08-04 21:36 »
Åh, nu är jag tillbaka!

Jag gör flera olika sorters granita och det finns egentligen två huvudspår som jag ser det. Helt naturell grund med t ex melon eller lätt sötad dito. Om man har en riktigt söt galiamelon kan man bara mixa den, frysa, röra några gånger under infrysningen och sedan skrapa upp isiga flagor i ett snyggt glas. Om man har syrligare basingrediens som t ex citron blandar man med sockerlag. 
Video meliora proboque deteriora sequor

 

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator. Om du blir medlem hos Matforum visas det du skriver direkt.

Använd ditt riktiga namn eller smeknamn. Inlägg där namn är företags-, produkt-, hemside-, eller bloggnamn kommer inte att godkännas. Reklam är ej tillåtet. Formulera dig vänligt.

Namn: E-post:
Verifiering:
Stava ordet kjaffägredde rätt!:
Hur många laxar finns i en laxask? Skriv antalet med bokstäver!:

- Annonser -