En matbild

Guider

Matbloggat

Författare Ämne: Bra kvarnar för matlagning  (läst 6793 gånger)

Niklas.L

  • Kökspraktikant
  • *
  • Antal inlägg: 3
    • Visa profil
Bra kvarnar för matlagning
« skrivet: 2009-07-08 11:48 »
Hej alla.
Är ute efter en salt och peppar kvarn för matlagning. Gillar stora kvarnar då jag tycker de är lättare att handskas med samtidigt som man lagar mat. Sen behöver man ju inte fylla på lika ofta heller.. ;)
Jag såg att Weber hade en rätt snygg 30cm kvarn i rostfritt. Är den något att ha eller rekommenderar ni någon annan?

Alla tankar och synpunker är varmt välkommna!

Mickan

  • Mästerkock
  • ******
  • Antal inlägg: 1532
    • Visa profil
SV: Bra kvarnar för matlagning
« Svar #1 skrivet: 2009-07-08 13:49 »
Jag har köpt flera olika märken och modeller genom åren men lade ned det för ett par år sedan. Varför? Jo, för att jag hittade vad jag ville ha! Peugeot! Jag har tre olika storlekar och är imponerad av funktionen och att den inte tappar skärpa.

3 h till avresa  ;D
Video meliora proboque deteriora sequor

vilsjin

  • Kallskänka
  • ****
  • Antal inlägg: 298
    • Visa profil
SV: Bra kvarnar för matlagning
« Svar #2 skrivet: 2009-07-08 13:58 »
Zassenhaus.

ena

  • Forumvärd
  • *****
  • Antal inlägg: 468
    • Visa profil
    • enas mattankar
SV: Bra kvarnar för matlagning
« Svar #3 skrivet: 2009-07-08 14:15 »
Håller på Peugeot :)
man kan prova allt -minst en gång!!;)

Niklas.L

  • Kökspraktikant
  • *
  • Antal inlägg: 3
    • Visa profil
SV: Bra kvarnar för matlagning
« Svar #4 skrivet: 2009-07-08 14:28 »
Tack för era svar. :) Jo, att Peugeot gör bra kvarnar är nog inga som tvekar på. Men nu kan jag få tag på Webern för lite under halva priset mot vad en Peugeot kostar. Därför börjar jag fundera om det kanske är prisvärt att köra på Webern ändå. Är ju ingen stjärnkock direkt, de skall alltså endast användas i hemmet. Är det någon som vet något om Webers kvarnar eller har testat en?

vilsjin

  • Kallskänka
  • ****
  • Antal inlägg: 298
    • Visa profil
SV: Bra kvarnar för matlagning
« Svar #5 skrivet: 2009-07-08 23:13 »
Zassenhaus.
Nu fungerar uppkopplingen igen så jag kan utveckla.
Zassenhaus kan fyllas på utan att man ändrar malningsgraden och utan att peppar rasar ut genom botten om man inte ser upp.
Kanske viktigast är att Zassenhaus har "släta" modeller som är snygga och lätta att hålla rena. Peugeots allmogestil tilltalar vare sig min praktiska eller estetiska sida.
Webern fungerar säkert hyfsat under några år, men varför inte lägga 200 till på en kvarn du kan ta upp i testamentet?

Anders Öhman

  • Diskare
  • **
  • Antal inlägg: 58
    • Visa profil
    • Öhmans Mat & Vin
SV: Bra kvarnar för matlagning
« Svar #6 skrivet: 2009-07-08 23:24 »
Nu fungerar uppkopplingen igen så jag kan utveckla.
Zassenhaus kan fyllas på utan att man ändrar malningsgraden och utan att peppar rasar ut genom botten om man inte ser upp.
Kanske viktigast är att Zassenhaus har "släta" modeller som är snygga och lätta att hålla rena. Peugeots allmogestil tilltalar vare sig min praktiska eller estetiska sida.
Webern fungerar säkert hyfsat under några år, men varför inte lägga 200 till på en kvarn du kan ta upp i testamentet?

Visst kan man hitta "allmogestil" om man vill, men det finns så mycket mer:
http://www.peugeot-saveurs.com/saveurs-epices/Accueil/

Rob

  • Kallskänka
  • ****
  • Antal inlägg: 317
    • Visa profil
SV: Bra kvarnar för matlagning
« Svar #7 skrivet: 2009-10-25 02:10 »
Jag har den lilla varianten av denna. Supernojd!

http://www.chefsoutlet.com/magnum.htm
http://www.unicornmills.com/index.cfm?fuseaction=catalog.catalog&categoryID=5

Finns en till trad om pepparkvarnar oxa...

MiGa

  • Köksbiträde
  • ***
  • Antal inlägg: 207
    • Visa profil
SV: Bra kvarnar för matlagning
« Svar #8 skrivet: 2009-10-25 21:17 »
Jag är mycket nöjd med mina Peugeot.

CII

  • Köksbiträde
  • ***
  • Antal inlägg: 222
    • Visa profil
    • mat i stan
SV: Bra kvarnar för matlagning
« Svar #9 skrivet: 2009-10-25 21:59 »
Peugeot här också, hade en Cole and Mason som höll i tio år innan den rasade. Nu vill jag inte byta tillbaka.
matistan.wordpress.com

 

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator. Om du blir medlem hos Matforum visas det du skriver direkt.

Använd ditt riktiga namn eller smeknamn. Inlägg där namn är företags-, produkt-, hemside-, eller bloggnamn kommer inte att godkännas. Reklam är ej tillåtet. Formulera dig vänligt.

Namn: E-post:
Verifiering:
Stockholm i mitt hjärta, en blandning av sött och?:
Bra vad reder sig själv:

- Annonser -