En matbild

Guider

Matbloggat

Författare Ämne: Såsbas  (läst 4351 gånger)

KungsbackaUlf

  • Kökspraktikant
  • *
  • Antal inlägg: 1
    • Visa profil
Såsbas
« skrivet: 2009-07-09 22:33 »
Jag såg att bakom det lokala gatuköket (en vanlig sibyllakiosk) låg dunkar med såsbas.

Kan någon berätta för mig vad man har såsbas till i ett Sibyllakök?!

Rookie-T

  • Köksbiträde
  • ***
  • Antal inlägg: 235
    • Visa profil
SV: Såsbas
« Svar #1 skrivet: 2009-07-10 03:11 »
Såsbas kan du använda till att göra bea och hollandaise. båda dessa i fusktappning då förstås (ja sådant ni får på pizzan eller köper i burk från rydbergs el liknande) Såsbas liknar typ skirat smör fast inehåller icket någon laktos (och är fusk)

Vissa "bättre" kök använder ibland såsbas till ex luncher när det görs, ja tillexempel bea eller hollandaise etc, Men även vid panering av fisk eller annat pannerat. (laktosfritt är en av fördelarna där) Enligt mina erfarenheter så duger såsbasen till lunchfiskens panering och de andra kan ni andra få tvista om då inget slår en ordentligt gjord bea :)
53 55 47 20 4d 49 4e 20 52 c3 96 56 21

 

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator. Om du blir medlem hos Matforum visas det du skriver direkt.

Använd ditt riktiga namn eller smeknamn. Inlägg där namn är företags-, produkt-, hemside-, eller bloggnamn kommer inte att godkännas. Reklam är ej tillåtet. Formulera dig vänligt.

Namn: E-post:
Verifiering:
Write pancake in Swedish!:
Hur många laxar finns i en laxask? Skriv antalet med bokstäver!:

- Annonser -