En matbild

Guider

Matbloggat

Författare Ämne: Tillaga märg  (läst 3585 gånger)

Koffe

  • Kökspraktikant
  • *
  • Antal inlägg: 1
    • Visa profil
Tillaga märg
« skrivet: 2009-07-10 23:46 »
Jag och en vän har regelbundna middagar med olika teman. Denna gång tänkte vi ha tema udda styckningsdetaljer och en av förrätterna kommer att vara basserad på märg. Efter en diskussion kom vi fram till att vi ville försöka ge oss på att göra någon form av mousse på märg. Ungefär på samma sätt som man gör med ank/gåslever. Är det någon här inne som har testat eller har några tipps på hur man skulle kunna göra det eller något annat smaskigt med märg.

Tack på förhand

agnetasch

  • Köksmästare
  • *******
  • Antal inlägg: 4459
    • Visa profil
SV: Tillaga märg
« Svar #1 skrivet: 2009-07-11 09:41 »
Men märg är ju liksom bara fett, tror du det går att göra en mousse på fett o fett? Ingetdera smakar ju egentligen någonting.
Varför inte en liten god varm förrätt; ugnsbakade märgben:
http://agreatchef.com/blog/recipes/bone-marrow-nom-nom-nom/
Annars har du ju alltid efterrätten märgpudding, nästan som en plumpudding. Finns i Iduns kokbok:
http://runeberg.org/idunskok/0482.html

 

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator. Om du blir medlem hos Matforum visas det du skriver direkt.

Använd ditt riktiga namn eller smeknamn. Inlägg där namn är företags-, produkt-, hemside-, eller bloggnamn kommer inte att godkännas. Reklam är ej tillåtet. Formulera dig vänligt.

Namn: E-post:
Verifiering:
Write pancake in Swedish!:
Hur många laxar finns i en laxask? Skriv antalet med bokstäver!:

- Annonser -