En matbild

Guider

Matbloggat

Författare Ämne: Tunnbröd, hårda och mjuka.  (läst 3192 gånger)

Groet

  • Kökspraktikant
  • *
  • Antal inlägg: 39
    • Visa profil
Tunnbröd, hårda och mjuka.
« skrivet: 2009-07-15 19:22 »
Alla älskar nygräddade mjuka tunnbröd som kommer ur de norrländska bagarstugorna, eller de goda hårda tunnbröden med gravad lax eller sill. Men hur bakar man tunnbröd? Jag har inget recept på hårda tunnbröd, jag kan pressa min mormor på hennes recept på mjukt tunnbröd, som verkligen är supergott!

Jomael

  • Diskare
  • **
  • Antal inlägg: 98
    • Visa profil
SV: Tunnbröd, hårda och mjuka.
« Svar #1 skrivet: 2009-07-15 23:53 »
I min iver läste jag "jag kan pressa min mormor på mjukt tunnbröd, som verkligen är supergott!"

Måste säga att jag nästan fick kaffet i halsgropen *fniss*

Groet

  • Kökspraktikant
  • *
  • Antal inlägg: 39
    • Visa profil
SV: Tunnbröd, hårda och mjuka.
« Svar #2 skrivet: 2009-07-16 15:53 »
Ja, det är den kvinnliga versionen av "Gubbröra"

Höhö.

kjpil

  • Kallskänka
  • ****
  • Antal inlägg: 497
    • Visa profil
SV: Tunnbröd, hårda och mjuka.
« Svar #3 skrivet: 2009-07-17 17:03 »
Det är ganska tidskrävande med gräddning men gott. Här är ett "fejkrecept" http://receptfavoriter.se/recept/viewrecipe/tunnbr%F6d - det ska väl inte vara vetemjöl i "orginaltunnbröd"?

 

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator. Om du blir medlem hos Matforum visas det du skriver direkt.

Använd ditt riktiga namn eller smeknamn. Inlägg där namn är företags-, produkt-, hemside-, eller bloggnamn kommer inte att godkännas. Reklam är ej tillåtet. Formulera dig vänligt.

Namn: E-post:
Verifiering:
Skriv ordet klöjm baklänges!:
Stava ordet kjaffägredde rätt!:

- Annonser -