En matbild

Guider

Matbloggat

Författare Ämne: Bäst före på salt?  (läst 8302 gånger)

Lasse

  • Diskare
  • **
  • Antal inlägg: 57
    • Visa profil
Bäst före på salt?
« skrivet: 2009-07-18 22:38 »
Läste på en Falksalt burk:
"Vårt salt hämtar vi ur 250 miljoner år gamla saltdepåer...."
Sen står det Bäst före 16 nov 2011.
Saltet köpt 2008 (tror jag)
Hur vet dom att saltet blir dåligt just efter 253 miljoner år ??? >:(

Anders Öhman

  • Diskare
  • **
  • Antal inlägg: 58
    • Visa profil
    • Öhmans Mat & Vin
SV: Bäst före på salt?
« Svar #1 skrivet: 2009-07-18 23:03 »
Läste på en Falksalt burk:
"Vårt salt hämtar vi ur 250 miljoner år gamla saltdepåer...."
Sen står det Bäst före 16 nov 2011.
Saltet köpt 2008 (tror jag)
Hur vet dom att saltet blir dåligt just efter 253 miljoner år ??? >:(

Antar att du menar 250 000 003 år.  ;)

Lasse

  • Diskare
  • **
  • Antal inlägg: 57
    • Visa profil
SV: Bäst före på salt?
« Svar #2 skrivet: 2009-07-18 23:49 »
ja. ungefär nåt sån't......

agnetasch

  • Köksmästare
  • *******
  • Antal inlägg: 4465
    • Visa profil
SV: Bäst före på salt?
« Svar #3 skrivet: 2009-07-19 08:46 »
Man undrar ju på vilket sätt saltet blir dåligt? Surnar det? Ruttnar eller möglar det? Slutar det att smaka salt eller förvandlas det till något fruktansvärt gift?

 ??? ??? ??? ??? ???

Kari

  • Köksmästare
  • *******
  • Antal inlägg: 2142
    • Visa profil
SV: Bäst före på salt?
« Svar #4 skrivet: 2009-07-19 10:29 »
Är det inte så att man måste ha ett bäst före eller sista förbrukningsdag på livsmedel?

Själv har jag ätit salt som legat i fiskeväskan som är minst tio år över...

Krista

  • Kallskänka
  • ****
  • Antal inlägg: 376
    • Visa profil
SV: Bäst före på salt?
« Svar #5 skrivet: 2009-07-21 09:00 »
Skulle inte tro att saltet blir dåligt, men de kanske tänker att efter 3 år lär det ha kommit in en viss mängd fukt i förpackningen så att saltet blir klumpigt.

Andreas

  • Forumvärd
  • *****
  • Antal inlägg: 6575
    • Visa profil
    • Matforum
SV: Bäst före på salt?
« Svar #6 skrivet: 2009-07-26 09:36 »
Det är inte så att salt med tiden tar åt sig smak av annat?
Den som inte frågar får inga svar.

Krista

  • Kallskänka
  • ****
  • Antal inlägg: 376
    • Visa profil
SV: Bäst före på salt?
« Svar #7 skrivet: 2009-07-27 11:17 »
Har aldrig märkt av det. Men jag tror inte det. Smaksatt salt brukar väl ha aromer eller torkade örter som smaktillsats.

Yoghurt

  • Diskare
  • **
  • Antal inlägg: 70
    • Visa profil
SV: Bäst före på salt?
« Svar #8 skrivet: 2009-07-27 19:11 »
Om det är jodberikat så kan det vara att jodhalten har minskat efter 3 år och att dom inte klarar den halt som är deklarerad?

David

  • Köksbiträde
  • ***
  • Antal inlägg: 108
    • Visa profil
SV: Bäst före på salt?
« Svar #9 skrivet: 2010-08-15 13:21 »
Bäst före får vara max 3år efter produktion

Mattias Baecklund

  • Kökspraktikant
  • *
  • Antal inlägg: 41
    • Visa profil
SV: Bäst före på salt?
« Svar #10 skrivet: 2010-08-28 22:36 »

 

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator. Om du blir medlem hos Matforum visas det du skriver direkt.

Använd ditt riktiga namn eller smeknamn. Inlägg där namn är företags-, produkt-, hemside-, eller bloggnamn kommer inte att godkännas. Reklam är ej tillåtet. Formulera dig vänligt.

Namn: E-post:
Verifiering:
Stava ordet kjaffägredde rätt!:
Write pancake in Swedish!:

- Annonser -