En matbild

Guider

Matbloggat

Författare Ämne: Valnötsvinäger  (läst 4958 gånger)

marisan

  • Kökspraktikant
  • *
  • Antal inlägg: 34
    • Visa profil
Valnötsvinäger
« skrivet: 2009-07-31 11:01 »
Hej på er,
har precis gjort egen valnötsvinäger. Jag tog 75 g valnötter till 250 ml vitvinsvinäger. Jag funderar på att tillsätta lite socker för att "runda av". Är det någon här på forumet som har gjort själv - recept? Den jag fick (fabriksgjord) var fantastiskt god, men jag har inte lyckats hitta den igen.

marisan

  • Kökspraktikant
  • *
  • Antal inlägg: 34
    • Visa profil
SV: Valnötsvinäger
« Svar #1 skrivet: 2009-08-07 19:02 »
Jag kan berätta att den ser ganska äcklig ut nu, alldeles grå och grumlig. Kanska jag inte skulle hacka nötterna utan lägga i dem hela. Vi får se, den måste väl stå ett tag...

Hasse

  • Forumvärd
  • *****
  • Antal inlägg: 1433
    • Visa profil
SV: Valnötsvinäger
« Svar #2 skrivet: 2009-08-07 19:47 »
Skulle den inte klarna kan du ju prova att filtrera den genom ett kaffefilter.

Ser fram emot fler rapporter!

 

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator. Om du blir medlem hos Matforum visas det du skriver direkt.

Använd ditt riktiga namn eller smeknamn. Inlägg där namn är företags-, produkt-, hemside-, eller bloggnamn kommer inte att godkännas. Reklam är ej tillåtet. Formulera dig vänligt.

Namn: E-post:
Verifiering:
Skriv ordet klöjm baklänges!:
Stava ordet kjaffägredde rätt!:

- Annonser -