En matbild

Guider

Matbloggat

Författare Ämne: Hjälp med buffémat  (läst 3450 gånger)

mstar

  • Kökspraktikant
  • *
  • Antal inlägg: 1
    • Visa profil
Hjälp med buffémat
« skrivet: 2009-08-02 22:00 »
Den 5 augusti ska vi bjuda 50 personer på en (kall) buffé. Vi har valt ett italienskt tema där kötträtterna är tänkt att innehålla parmalindad fläskfilé, kallskuren kycklingfilé i medelhavsmarinad och teriyakimarinerad rostbiff. Nu finns önskemål från festens jubilar att det även ska finnas en fisk- eller skaldjursrätt på buffébordet.

Vi tar tacksamt emot tips och idéer såhär i sista minuten.

Tilläggas ska också att det till rätterna kommer att finnas en pastasallad (rödlök, avocado, fetaorst m m) och en grönsallad (nektariner, melon, krispsallad m m).

agnetasch

  • Köksmästare
  • *******
  • Antal inlägg: 4458
    • Visa profil
SV: Hjälp med buffémat
« Svar #1 skrivet: 2009-08-03 11:10 »
En skaldjurspaj kanske kunde passa? Den här kan serveras både varm eller kall,praktiskt om man har annat i ugnen.
Den räcker till 6 förrättsportioner men på en buffé kan den säkert räcka till 10 pers,måtta på en vanlig pajform o bedöm storleken.

Skaldjurspaj 6 förrättsportioner

Pajdeg 100 g smör
3 dl vetemjöl
1 msk vatten

Fyllning
250 g skaldjur; räkor,kräftstjärtar,musslor m.m
1 liten burk grön sparris.
2 ägg
2 dl vispgrädde
2 krm salt + ½ krm vitpeppar
Parmesanost

Klä en pajform med degen.Sätt ugnen på 200° o ställ pajformen i frysen medan ugnen blir varm. 
Förgrädda pajbottnen  12 min långt ner i ugnen.
Arrangera skaldjuren snyggt i pajformen, lägg även på sparrisen.Häll till slut på den kryddade ägg- o gräddsmeten.
Grädda pajen 20-25 minuter i mitten av ugnen.
Kan serveras varm,ljummen eller kall.
Grovt hyvlad parmesan kan se snyggt ut på pajen.

annamaria

  • Köksmästare
  • *******
  • Antal inlägg: 2076
    • Visa profil
SV: Hjälp med buffémat
« Svar #2 skrivet: 2009-08-03 19:54 »
Sist jag gjorde buffé så gjorde blev Laxcheesecaken mycket uppskattad.

Laxcheesecake

300 g kavring
75 g smör

Fyllning:
400 g Philadelphiaost
2 dl créme fraiche
250 g rökt lax i bit
2-3 schalottenlökar
1-2 msk hackad dill
salt och peppar

Garnering:
150 g röd stenbitsrom (jag tog laxrom för den är finare)
citronbitar
dillvippor

Smält smöret. Finfördela brödet i en matberedare. Blanda smör och bröd. Tryck ut det i en form med löstagbar kant. Skär laxen i små tärningar. Finhacka löken och dillen. Blanda osten med créme fraichen. Rör i lax, lök och dill. Smaka av med salt och peppar. Bred röran över bottnen och jämna till ytan. Lossa kanten och bred på romen. Garnera med citronbitar och dill.


 

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator. Om du blir medlem hos Matforum visas det du skriver direkt.

Använd ditt riktiga namn eller smeknamn. Inlägg där namn är företags-, produkt-, hemside-, eller bloggnamn kommer inte att godkännas. Reklam är ej tillåtet. Formulera dig vänligt.

Namn: E-post:
Verifiering:
Skriv ordet klöjm baklänges!:
Hur många laxar finns i en laxask? Skriv antalet med bokstäver!:

- Annonser -