En matbild

Guider

Matbloggat

Författare Ämne: Knivteknik  (läst 6395 gånger)

Gotish

  • Köksbiträde
  • ***
  • Antal inlägg: 120
    • Visa profil
Knivteknik
« skrivet: 2009-08-16 16:05 »
Det börjar bli dags att ta tag i knivkunskaperna lite. Dom är skrämmande dåliga. Grunden i vanlig snabbskärning har jag redan fått, klon, tummen och den tryckande handledsrörelsen. Men så fort jag skall skiva säg till exempel lök så sprutar grönsakerna åt alla möjliga håll. Därför hade jag tänkt att inföskaffa en bättre kniv. Min nuvarande är en Hackman. Hur som helst tips på knivar modeller, samt teknik är mycket tacksamt. Prisklassen kan vara någonstans mellan 500-1200:-

//Mattias

dePaul

  • Kallskänka
  • ****
  • Antal inlägg: 372
    • Visa profil
    • dePaul's knives
SV: Knivteknik
« Svar #1 skrivet: 2009-08-16 19:47 »
Lägg till en hundralapp så kan du köpa den här: http://epicedge.com/shopexd.asp?id=85649

~Paul~

Andreas

  • Forumvärd
  • *****
  • Antal inlägg: 6581
    • Visa profil
    • Matforum
SV: Knivteknik
« Svar #2 skrivet: 2009-08-17 08:44 »
Fast blir skärresultatet bättre med en bättre kniv, även en Hackman går väl att hålla så vass att den duger till att skära en säck lök? Är problemet kanske att du har en alldeles för liten skärbräda?
Den som inte frågar får inga svar.

roffekock

  • Mästerkock
  • ******
  • Antal inlägg: 1269
  • Ta inget för givet !!!!!
    • Visa profil
SV: Knivteknik
« Svar #3 skrivet: 2009-08-17 15:42 »
Du har för dålig klo+att du ska ha en tunn kniv i detta moment.

/rolf
Matforum är bäst

JC

  • Diskare
  • **
  • Antal inlägg: 54
    • Visa profil
SV: Knivteknik
« Svar #4 skrivet: 2009-08-18 14:56 »
Lägg till en hundralapp så kan du köpa den här: http://epicedge.com/shopexd.asp?id=85649

~Paul~

Hmm. Akifusan är i och för sig en väldigt bra kniv, men tog du verkligen med frakt + moms där (har aldrig beställt ngt från EE utan att åka dit i tullen :-(  ...)?
Eller, så klart du har, du har förstått beställt exakt en sådan eller hur? ;-)
Hursom, undrar om inte steget från Hackman till Akifusa är lite stort, skulle nog ändå rekommendera en Tojiro eller något annat mer budgetorienterat till att börja med ... Kagayaki? Eller kanske något icke-japanskt? Mora, Anders Petter ...
/JC

dePaul

  • Kallskänka
  • ****
  • Antal inlägg: 372
    • Visa profil
    • dePaul's knives
SV: Knivteknik
« Svar #5 skrivet: 2009-08-18 18:18 »
1. tog du verkligen med frakt + moms där (har aldrig beställt ngt från EE utan att åka dit i tullen :-(  ...)?

2. Eller, så klart du har, du har förstått beställt exakt en sådan eller hur? ;-)

3. Hursom, undrar om inte steget från Hackman till Akifusa är lite stort, skulle nog ändå rekommendera en Tojiro eller något annat mer budgetorienterat till att börja med ... Kagayaki? Eller kanske något icke-japanskt? Mora, Anders Petter ...
1. Jag har hört från medlemmar på ett annat forum att de slapp betala tull och moms efter att de bett företaget att skriva ner värdet på kniven, alt. skicka den som "Product Sample" eller "Gift".

2. Nej, jag har faktiskt inte den här kniven, trots att den har stått på min lista ett tag :). För närvarande är jag mer inne på en Kiku-kniv i OU-31. Dock inte en kockkniv ;).

3. Jo, det kan det kanske vara  ;D.

~Paul~

Johan_

  • Diskare
  • **
  • Antal inlägg: 66
    • Visa profil
SV: Knivteknik
« Svar #6 skrivet: 2009-08-20 15:14 »

 

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator. Om du blir medlem hos Matforum visas det du skriver direkt.

Använd ditt riktiga namn eller smeknamn. Inlägg där namn är företags-, produkt-, hemside-, eller bloggnamn kommer inte att godkännas. Reklam är ej tillåtet. Formulera dig vänligt.

Namn: E-post:
Verifiering:
Write pancake in Swedish!:
Hur många laxar finns i en laxask? Skriv antalet med bokstäver!:

- Annonser -