En matbild

Guider

Matbloggat

Författare Ämne: Bryna blöt kniv?  (läst 2991 gånger)

danielmalm

  • Kökspraktikant
  • *
  • Antal inlägg: 48
    • Visa profil
Bryna blöt kniv?
« skrivet: 2009-08-17 15:04 »
Är det bara jag som anser att skärpan på kniven blir mycket sämre om kniven är blöt (t.ex. efter att man diskat den)? Jag ser alltid till att mina knivar är torra vid bryning, men kanske har jag totalt fel. Upplys mig!

dePaul

  • Kallskänka
  • ****
  • Antal inlägg: 372
    • Visa profil
    • dePaul's knives
SV: Bryna blöt kniv?
« Svar #1 skrivet: 2009-08-17 15:39 »
Du får visserligen ett mer aggressivt bett i torrt bryne men det finns ju olika brynsystem. I vissa ingå vatten eller lättflytande olja som hjälpmedel/skonmedel. Dessa medel skyddar både brynet och på sätt och vis kniven.

Keramiska brynen går däremot utmärkt att bryna på utan någon som helst vätska.

~Paul~

 

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator. Om du blir medlem hos Matforum visas det du skriver direkt.

Använd ditt riktiga namn eller smeknamn. Inlägg där namn är företags-, produkt-, hemside-, eller bloggnamn kommer inte att godkännas. Reklam är ej tillåtet. Formulera dig vänligt.

Namn: E-post:
Verifiering:
Stava ordet kjaffägredde rätt!:
Write pancake in Swedish!:

- Annonser -