En matbild

Guider

Matbloggat

Författare Ämne: Röd, stark kebabsås  (läst 27199 gånger)

Fröken Dill

  • Köksbiträde
  • ***
  • Antal inlägg: 163
    • Visa profil
    • Fröken Dills kök
Röd, stark kebabsås
« skrivet: 2009-09-04 09:42 »
Jag efterlyser recept på den röda, starka såsen som brukar serveras i kebaber! Några tips?

Undrar fröken Dill

annamaria

  • Köksmästare
  • *******
  • Antal inlägg: 2076
    • Visa profil
SV: Röd, stark kebabsås
« Svar #1 skrivet: 2009-09-05 20:03 »
Jag brukar ta lite vad jag har men på ett ungefär så här:

Röd kebabsås

1 burk krossad tomat
1 gul lök, helst riven
2 msk tomatpuré
1 köttbuljongtärning (funkar med diverse fonder också)
1 dl vatten
svartpeppar
salt
socker (är viktigt!)
1/2 tsk malen spiskummin
fint hackad spansk pepparfrukt efter tycke o smak
ibland tar jag även mycket finhackad inlagd jalapeno, blir också gott

Koka upp och sjud en halvtimme ungefär.



Fröken Dill

  • Köksbiträde
  • ***
  • Antal inlägg: 163
    • Visa profil
    • Fröken Dills kök
SV: Röd, stark kebabsås
« Svar #2 skrivet: 2009-09-07 10:32 »
Tack annamaria!
Jag provade det här receptet och det blev jättebra!

Röd, stark kebabsås1 del Ajvar Relish
2 delar tomatsås
1 del olja
persilja
basilika
cayennepeppar
saltsvartpeppar
vitpeppar
socker

Blanda ingredienserna och smaka av!

Hälsar fröken Dill

annamaria

  • Köksmästare
  • *******
  • Antal inlägg: 2076
    • Visa profil
SV: Röd, stark kebabsås
« Svar #3 skrivet: 2009-09-07 19:45 »
Det låter gott! Har inte provat med ajvar i, kanske skulle testa det.

kryddburken

  • Kock
  • *****
  • Antal inlägg: 976
  • Li - Kryddburken
    • Visa profil
    • Kryddburken - matblogg
SV: Röd, stark kebabsås
« Svar #4 skrivet: 2009-09-07 21:36 »
Detta har jag i min kebabsås :

2 dl tomatpure
½ dl aivar relish
½ dl rapsolja
2 msk tigersås
Salt & Peppar
cayennepeppar
Finhackad persilja & basilika

Fröken Dill

  • Köksbiträde
  • ***
  • Antal inlägg: 163
    • Visa profil
    • Fröken Dills kök
SV: Röd, stark kebabsås
« Svar #5 skrivet: 2009-09-09 13:31 »
Mums, tigersås! Låter jättegott!
Tycker fröken Dill

Andreas

  • Forumvärd
  • *****
  • Antal inlägg: 6575
    • Visa profil
    • Matforum
SV: Röd, stark kebabsås
« Svar #6 skrivet: 2009-09-10 19:05 »
Jag antar att ni inte äter upp all sås på en gång, hur förvarar ni den och hur länge håller den sig fräsch?
Den som inte frågar får inga svar.

kryddburken

  • Kock
  • *****
  • Antal inlägg: 976
  • Li - Kryddburken
    • Visa profil
    • Kryddburken - matblogg
SV: Röd, stark kebabsås
« Svar #7 skrivet: 2009-09-10 21:43 »
Jag antar att ni inte äter upp all sås på en gång, hur förvarar ni den och hur länge håller den sig fräsch?

Hos oss blir det sällan något över! ;-)

Leif

  • Gäst
SV: Röd, stark kebabsås
« Svar #8 skrivet: 2012-03-21 01:21 »
Mitt recept:

1-1,5 matskedar kebabkrydda. (Finns en rätt bra på ÖB.)
1 tesked salt.
1 burk tomat.
Någon matsked olivolja eller smält smör.
Kör med mixerstaven.
Är tomaterna utan sötma brukar jag bryta lite med en aning socker.

Bara att värma på såsen sedan i micron eller på spisen.

 

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator. Om du blir medlem hos Matforum visas det du skriver direkt.

Använd ditt riktiga namn eller smeknamn. Inlägg där namn är företags-, produkt-, hemside-, eller bloggnamn kommer inte att godkännas. Reklam är ej tillåtet. Formulera dig vänligt.

Namn: E-post:
Verifiering:
Write pancake in Swedish!:
Hur många laxar finns i en laxask? Skriv antalet med bokstäver!:

- Annonser -