En matbild

Guider

Matbloggat

Författare Ämne: Vad kan jag hitta på med plommon?  (läst 3616 gånger)

Agik

  • Kökspraktikant
  • *
  • Antal inlägg: 10
    • Visa profil
Vad kan jag hitta på med plommon?
« skrivet: 2009-09-14 10:57 »
Ska få plommon idag eller i morgon och har börjat fundera på vad man kan göra med dem. Marmelad? Kompott?? Gelé?! Jag vill helst inte baka någon kaka eller dyligt utan något man kan servera till frukosten eller middag skulle vara det bästa.

Eller kanske ett matbröd?

Har ni några kul recept och idéer att dela med er av?

Hjälp mig! ;) (Berätta gärna hur ni gör det ni gör med plommon, för jag har noll koll....)

ena

  • Forumvärd
  • *****
  • Antal inlägg: 468
    • Visa profil
    • enas mattankar
SV: Vad kan jag hitta på med plommon?
« Svar #1 skrivet: 2009-09-14 11:00 »
plommonchutney!! nu gillar jag ju chutney av alla de lslag men plommon är en favorit :)

en plomonmarmelad med vanilj o kanske valnötter känns väldigt lyxigt en söndagsmorgon i december *s*

och sen inte att förglömma -konjaksplommon, jättegott till glass o andra efterrätter...

ska leta i receptgömmorna om det är nåt som frestar :)
man kan prova allt -minst en gång!!;)

agnetasch

  • Köksmästare
  • *******
  • Antal inlägg: 4458
    • Visa profil
SV: Vad kan jag hitta på med plommon?
« Svar #2 skrivet: 2009-09-14 11:53 »
Jag hittade ett recept på plommonparfait som jag ska göra om några månader: http://www.hemmetsjournal.se/Mat/recept/?RecipeID=1570
Men istället för att göra o frysa en hel parfait idag så förbereder jag bara plommonen:
Till 12 pers behövs 1 kg plommon+½ kg till dekorering
-Skålla skala och kärna ur plommonen
-Lägg plommonen i en kastrull och låt dem koka tills de mosar sig. Häll plommonmassan i en mixer eller matberedare och kör till en slät smet.
Om det inte blir någon parfait (på grund av min ombytlighet) så är ju den där plommonmassan användbar till annat; glass, pannkakor, i kinamat m.m beroende på hur mycket du sötar den.

 

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator. Om du blir medlem hos Matforum visas det du skriver direkt.

Använd ditt riktiga namn eller smeknamn. Inlägg där namn är företags-, produkt-, hemside-, eller bloggnamn kommer inte att godkännas. Reklam är ej tillåtet. Formulera dig vänligt.

Namn: E-post:
Verifiering:
Skriv ordet klöjm baklänges!:
Write pancake in Swedish!:

- Annonser -