En matbild

Guider

Matbloggat

Författare Ämne: 3-rätters på lördag. 1a rätten?  (läst 11027 gånger)

Ia

  • Köksbiträde
  • ***
  • Antal inlägg: 202
  • Ia´s Matblogg
    • Visa profil
    • http://iasmatblogg.blogspot.com/
3-rätters på lördag. 1a rätten?
« skrivet: 2009-09-23 20:17 »
På lördag ska jag träffa min före detta bloggkompisar- de fick sparken för de gjorde aldrig ngt ;) Jag har lyckats klur: ut vad det ska bli för varmrätt: stek (som jag tjatat om) men svampstuvad vitkål och rödvinsås, syltade kantareller och rödvinssås. Efterrätt blir det en pannacotta. Med vad ska jag ha till förrätt? En förrätt som passar in till varmrätten?
Tacksam för förslag!
Ia´s Matblogg

ena

  • Forumvärd
  • *****
  • Antal inlägg: 468
    • Visa profil
    • enas mattankar
SV: 3-rätters på lördag. 1a rätten?
« Svar #1 skrivet: 2009-09-23 21:58 »
varför inte en örtvåffla med någon god röra, tex kyckling.. o så lite sallad...
man kan prova allt -minst en gång!!;)

Ia

  • Köksbiträde
  • ***
  • Antal inlägg: 202
  • Ia´s Matblogg
    • Visa profil
    • http://iasmatblogg.blogspot.com/
SV: 3-rätters på lördag. 1a rätten?
« Svar #2 skrivet: 2009-09-24 11:49 »
Örtvåffla? Är det vanlig våffelsmet med med örter i? Spännande isf!
Hmmm jag hade nog tänkt mig ngt som passar mer till huvudrätten, lite vilttema... Ngt som inte är så mättande...
Ia´s Matblogg

ena

  • Forumvärd
  • *****
  • Antal inlägg: 468
    • Visa profil
    • enas mattankar
SV: 3-rätters på lördag. 1a rätten?
« Svar #3 skrivet: 2009-09-24 12:21 »
örtvåffla är precis det ja...inget socker i o massor av örter

igår fanns det ett tips här med nåt rökt kött, det finns ju trevlig rökt ren o liknande... lite pepprarotsgrädde o sallad... kanske brödkrutonger av danskt rågbröd...

eller varför inte varmrökt röding el sik, sallad, hackad rödlök, lite creme fraiche med timjan i o en citronskiva, kanske lite lax eller löjrom på toppen...
man kan prova allt -minst en gång!!;)

agnetasch

  • Köksmästare
  • *******
  • Antal inlägg: 4468
    • Visa profil
SV: 3-rätters på lördag. 1a rätten?
« Svar #4 skrivet: 2009-09-24 12:25 »
Gin- o enbärsgravad lax? Enbär är ju lite vilt ;D
http://www.coop.se/includefiles/MODULER/CCMS/show_page.asp?iMappeID=180&sSideNavn=Recept+kort&iOpskrift=37345
Gravlaxsås, salladsblad o toast till.

Ia

  • Köksbiträde
  • ***
  • Antal inlägg: 202
  • Ia´s Matblogg
    • Visa profil
    • http://iasmatblogg.blogspot.com/
SV: 3-rätters på lördag. 1a rätten?
« Svar #5 skrivet: 2009-09-24 13:48 »
Var lite inne på ren och pepparrotsvisp på en brödbit. Tror ni man kan göra ngt bruschettalikannde? jag känner inte riktigt smkakerna i munnen... Inte ett så bra tecken. Det lät gott med lax! Men ena tjejn är inte så fond av lax... :( Vill helst inte blanda fisk och kött) mkt krav nu ;)
En av tjejerna skickade precis mejl och tycker vi ska laga Champagne- och örtrisotto i parmesankorg. låter spännande och lite avancerat. ngn som gjort ngt liknande? Känner att jag måste ha recept tilll det för att få ihop det.
Ia´s Matblogg

ena

  • Forumvärd
  • *****
  • Antal inlägg: 468
    • Visa profil
    • enas mattankar
SV: 3-rätters på lördag. 1a rätten?
« Svar #6 skrivet: 2009-09-24 14:08 »
spånar vidare... vill man iten ha bröd till den rökta renen kan man ju göra någon form av frittata o skära i fina rutor...

har inget bra recept på risotto, det gör jag bara "på känn" men hittar inte det "vilda" i det ;)... känns mer som ett tillbehör i mina öron men det finns andra med annan uppfattning *Vet*
man kan prova allt -minst en gång!!;)

agnetasch

  • Köksmästare
  • *******
  • Antal inlägg: 4468
    • Visa profil
SV: 3-rätters på lördag. 1a rätten?
« Svar #7 skrivet: 2009-09-24 15:53 »
Man kan ju använda vildris ;D

Lägg renstek o pepparrotsvisp i tunnbrödskorgar.

Mickan

  • Mästerkock
  • ******
  • Antal inlägg: 1532
    • Visa profil
SV: 3-rätters på lördag. 1a rätten?
« Svar #8 skrivet: 2009-09-24 19:31 »
Danskt rågbröd, extrasaltat smör, salladsblad, rökt renstek, pepparrotscrème och några lingon på toppen är mitt tips.
Video meliora proboque deteriora sequor

Ia

  • Köksbiträde
  • ***
  • Antal inlägg: 202
  • Ia´s Matblogg
    • Visa profil
    • http://iasmatblogg.blogspot.com/
SV: 3-rätters på lördag. 1a rätten?
« Svar #9 skrivet: 2009-09-24 22:42 »
Ojojoj förslagen ramlar in!
Dessvärre får jag inte bestämma allt själv så såhär ser menyn ut just nu
Förrätt Champagne- och örtrisotto i parmesankorg
Varmrätt Hjortstek med enbärssås och sötpotatis
Efterrätt Basilika marinerade jordgubbar och choklad(vitchoklad) pannacotta

Sen ska vi testa lite desesrtvin, vilket jag haft väldigt svårt för... Så dött.. men men kanske har en annan smak nu då det var ett tag sen:)

Tack alla för era förslag, lägger dom absolut i minnet :)

Ia´s Matblogg

webguide

  • Mästerkock
  • ******
  • Antal inlägg: 1019
    • Visa profil
    • Vassaknivar.se
SV: 3-rätters på lördag. 1a rätten?
« Svar #10 skrivet: 2009-09-25 07:56 »
Prova chateau d'yquem så ändrar du garanterat uppfattning om dessertvin! ;)

Mickan

  • Mästerkock
  • ******
  • Antal inlägg: 1532
    • Visa profil
SV: 3-rätters på lördag. 1a rätten?
« Svar #11 skrivet: 2009-09-25 19:04 »
Ojojoj förslagen ramlar in!
Dessvärre får jag inte bestämma allt själv så såhär ser menyn ut just nu
Förrätt Champagne- och örtrisotto i parmesankorg
Varmrätt Hjortstek med enbärssås och sötpotatis
Efterrätt Basilika marinerade jordgubbar och choklad(vitchoklad) pannacotta

Sen ska vi testa lite desesrtvin, vilket jag haft väldigt svårt för... Så dött.. men men kanske har en annan smak nu då det var ett tag sen:)

Tack alla för era förslag, lägger dom absolut i minnet :)



Varför jordgubbar nu?
Video meliora proboque deteriora sequor

Ia

  • Köksbiträde
  • ***
  • Antal inlägg: 202
  • Ia´s Matblogg
    • Visa profil
    • http://iasmatblogg.blogspot.com/
SV: 3-rätters på lördag. 1a rätten?
« Svar #12 skrivet: 2009-09-26 08:45 »
Jag vet  - inte säsong. Men jag är nyfiken på smakerna basilika och jordgubbar, vill inte vänta i ett år.
Ia´s Matblogg

Ia

  • Köksbiträde
  • ***
  • Antal inlägg: 202
  • Ia´s Matblogg
    • Visa profil
    • http://iasmatblogg.blogspot.com/
SV: 3-rätters på lördag. 1a rätten?
« Svar #13 skrivet: 2009-09-26 08:46 »
Jag var på systemet igår och frågade efter chateau d'yquem, men han sa att dom inte hade det vinet. Är det ngt bara beställningsvara?
Ia´s Matblogg


Ia

  • Köksbiträde
  • ***
  • Antal inlägg: 202
  • Ia´s Matblogg
    • Visa profil
    • http://iasmatblogg.blogspot.com/
SV: 3-rätters på lördag. 1a rätten?
« Svar #15 skrivet: 2009-09-27 11:27 »
Vilket saftigt pris!!!! Haha tur att systemkillen inte visste vad det var - hade fått hjärtattack vid kassan annars ;) Middagen igår var så SJUKT lyckad!!!! Det var nog det bästa jag lagat, så himla vackert också!!! Kommer bilder strax!
Ia´s Matblogg

Ia

  • Köksbiträde
  • ***
  • Antal inlägg: 202
  • Ia´s Matblogg
    • Visa profil
    • http://iasmatblogg.blogspot.com/
SV: 3-rätters på lördag. 1a rätten?
« Svar #16 skrivet: 2009-09-27 13:30 »
Äh mina bilder är för stora.. eller så gör jag ngt fel.. För er som vill se hur det blev hittsar ni bilderna på
http://iasmatblogg.blogspot.com/
//Ia
Ia´s Matblogg

webguide

  • Mästerkock
  • ******
  • Antal inlägg: 1019
    • Visa profil
    • Vassaknivar.se
SV: 3-rätters på lördag. 1a rätten?
« Svar #17 skrivet: 2009-09-28 10:09 »
MUMS!!
Snygga bilder!

Morsan

  • Diskare
  • **
  • Antal inlägg: 99
    • Visa profil
    • Des Bons Vins
SV: 3-rätters på lördag. 1a rätten?
« Svar #18 skrivet: 2009-09-28 13:03 »
Vilket saftigt pris!!!! Haha tur att systemkillen inte visste vad det var - hade fått hjärtattack vid kassan annars ;) Middagen igår var så SJUKT lyckad!!!! Det var nog det bästa jag lagat, så himla vackert också!!! Kommer bilder strax!

Woa! Som att jobba i skivbutik och inte veta The Beatles är.

Ia

  • Köksbiträde
  • ***
  • Antal inlägg: 202
  • Ia´s Matblogg
    • Visa profil
    • http://iasmatblogg.blogspot.com/
SV: 3-rätters på lördag. 1a rätten?
« Svar #19 skrivet: 2009-09-28 17:42 »
Tack så jättemycket webguide! :)
Ia´s Matblogg

 

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator. Om du blir medlem hos Matforum visas det du skriver direkt.

Använd ditt riktiga namn eller smeknamn. Inlägg där namn är företags-, produkt-, hemside-, eller bloggnamn kommer inte att godkännas. Reklam är ej tillåtet. Formulera dig vänligt.

Namn: E-post:
Verifiering:
Stava ordet kjaffägredde rätt!:
Hur många laxar finns i en laxask? Skriv antalet med bokstäver!:

- Annonser -