En matbild

Guider

Matbloggat

Författare Ämne: Göteborg: Café Publik  (läst 7099 gånger)

crlhrv

 • Mästerkock
 • ******
 • Antal inlägg: 1301
  • Visa profil
  • Mina foton och allt annat
Göteborg: Café Publik
« skrivet: 2007-06-26 18:09 »
Andra långgatan i Göteborg är gatan för alla dem som vill kunna gå från bar till bar eller upptäcka nya sköna ställen. På Andra Långgatan 20 ligger Café Publik och ser till det yttre rätt oansenligt ut. Publik ordnar ofta spelningar med mer eller mindre kända DJs och artister och så även den onsdag då vårt sällskap slog oss ned i sofforna. Då några öl slunkit ned började kvällshungern att smyga sig på och det var dags att kolla in matutbudet. Då klockan närmade sig 23 på onsdagskvällen hade det ordinarie köket stängt och istället erbjöds "Nattamat" i form av två olika rätter, gulashsoppa med stekt potatis och vegetarisk fylld pasta. Jag provade gulashsoppan för 89 kronor (båda rätterna 89 kronor). Det drog ut ett tag på tiden att få maten serverad men då den tillslut hittade till min hungriga mun blev jag positivt överraskad. Maten var rykande het och det tog ett par minuter innan den ens gick att få in i munnen. Soppan hade ordentliga köttbitar (högrev?) och grönsaker med tuggmotstånd. Potatisen var mer kokt än stekt och smakade som potatis gör mest. Buljongen var matig och lagom kryddad.

Café Publik verkar främst ha en någon ung och alternativ publik vilket även syntes på den ordinarie menyn där ett antal vegetarian- och veganrätter återfanns. Att i Göteborg betala 89 kronor för en gulashsoppa är rätt mycket (den billigaste finns i Saluhallen och kostar 25 kronor - också mycket god) men då klockan var så pass mycket kan det möjligen vara motiverat att ha något högre priser. Kul att vara på ett ställe som inte serverar nachotallrikar eller slaskiska pizzor efter klockan 22 vilket brukar bli det man oftast beställer när ölhungern tränger sig på. Sammanfattningsvis kan man säga att man inte går till Café Publik för den billiga matens skull utan för stämningen, människorna och musiken - i alla fall om man som vi kom dit på kvällen.

Betyg stämningen: 4/5
Betyg maten: 3/5 (om priset varit någon tia lägre och om maten kommit något snabbare på bordet hade det blivit en 4)
« Senast ändrad: 2007-06-26 18:15 av crlhrv »
Tittar gärna på djur. Och äter dem också.

Andreas

 • Forumvärd
 • *****
 • Antal inlägg: 6582
  • Visa profil
  • Matforum
SV: Göteborg: Café Publik
« Svar #1 skrivet: 2007-06-27 16:05 »
Tack för den målande recensionen!!

Har dom någon webbsajt?

Angående priset; var 89 kronor något slags natt-taxa, dvs gick samma soppa att beställa billigare tidigare, eller såg du om de hade de andra billigare rätter som verkade trevliga tidigare?

Och nu blev jag inspirerad att göra gulashsoppa, gäller bara att hitta något bra recept... (tipsa gärna i receptavdelningen om någon har något).
Den som inte frågar får inga svar.

Urban

 • Forumvärd
 • *****
 • Antal inlägg: 1360
  • Visa profil
SV: Göteborg: Café Publik
« Svar #2 skrivet: 2007-06-27 18:48 »
Gulashsoppan såg väldigt matig ut må jag säga..Mmm..
Blev ni mätta för 89 Kr?

Heders åt dig Calle för recetionen!


 

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator. Om du blir medlem hos Matforum visas det du skriver direkt.

Använd ditt riktiga namn eller smeknamn. Inlägg där namn är företags-, produkt-, hemside-, eller bloggnamn kommer inte att godkännas. Reklam är ej tillåtet. Formulera dig vänligt.

Namn: E-post:
Verifiering:
Segt som?:
Allting har en ände, men vad har två?:

- Annonser -