En matbild

Guider

Matbloggat

Författare Ämne: Granatäpplen - hur se att mogna och mognar de av att ligga till sig?  (läst 18867 gånger)

Red Scream

  • Kökspraktikant
  • *
  • Antal inlägg: 8
    • Visa profil
    • Red Scream and Riesling
Granatäpplen är väl gott! Men, (1) hur ser man att de är mogna? Jag har öppnat både runda och skrumpna granatäpplen, en del har varit rubinröda och andra bara rosa. Och, (2) mognar de om de får ligga till sig? Eller är de som ananasen som inte mognar efter skörd?

Mickan

  • Mästerkock
  • ******
  • Antal inlägg: 1532
    • Visa profil
Läste för flera år sedan att det finns över 700 olika sorter och har lärt mig att inte bara se till färgen. Vissa är blekare helt enkelt!

Skalet ska inte ha något grönt kvar, vara till största delen rött och inte skrumpet. Om du tar frukten i handen ska den kännas tung.
Video meliora proboque deteriora sequor

Red Scream

  • Kökspraktikant
  • *
  • Antal inlägg: 8
    • Visa profil
    • Red Scream and Riesling
Ok tack!

Men mognar de om de får ligga till sig? Någon som har koll på det?

Mickan

  • Mästerkock
  • ******
  • Antal inlägg: 1532
    • Visa profil
Ja, de mognar!
Video meliora proboque deteriora sequor

Kari

  • Köksmästare
  • *******
  • Antal inlägg: 2142
    • Visa profil
Tips: Passa kläderna noga, stänk lämnar eviga spår :(

Red Scream

  • Kökspraktikant
  • *
  • Antal inlägg: 8
    • Visa profil
    • Red Scream and Riesling
Tell me about it!

/Red Scream - några skjortor fattigare... ;-)

Andreas

  • Forumvärd
  • *****
  • Antal inlägg: 6572
    • Visa profil
    • Matforum
Om du tar frukten i handen ska den kännas tung.

Det här känns nästan som en fysikfråga för Hasse: Hur kan en mogen frukt egentligen kännas mer tung än en omogen, det kan väl inte bildas mer massa i den av att den mognar? (Eller krymer den kanske ihop när den mognar?)
Den som inte frågar får inga svar.

Hasse

  • Forumvärd
  • *****
  • Antal inlägg: 1437
    • Visa profil
Under min utbildning till fysiklärare måste jag ha missat föreläsningen om frukters mogningsgrad, för jag kan absolut ingenting om detta.   ;D

Om vi vetenskapligt ska gå vidare med frågan måste vi först veta att en mogen frukt faktiskt är tyngre än en omogen. Jag vet inte, men kan tänka mig att exempelvis konsistensen skulle kunna påverka känslan av tyngd.
« Senast ändrad: 2009-10-07 21:06 av Hasse »

Jens

  • Gäst
Ett granatäpple är moget när skalet har en eller flera sprickor. Oftast ljusbruna till färgen med höströda inslag. Klart, det mognar bäst på trädet men bör kunna ligga till sig hemma i köket.

webguide

  • Mästerkock
  • ******
  • Antal inlägg: 1009
    • Visa profil
    • Vassaknivar.se
Tips: Passa kläderna noga, stänk lämnar eviga spår :(

vanish oxi action lär fixa det, jag har inte varit med om några fläckar som det inte biter på.

 

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator. Om du blir medlem hos Matforum visas det du skriver direkt.

Använd ditt riktiga namn eller smeknamn. Inlägg där namn är företags-, produkt-, hemside-, eller bloggnamn kommer inte att godkännas. Reklam är ej tillåtet. Formulera dig vänligt.

Namn: E-post:
Verifiering:
Write pancake in Swedish!:
Hur många laxar finns i en laxask? Skriv antalet med bokstäver!:

- Annonser -