En matbild

Guider

Matbloggat

Författare Ämne: Istället för ägg - vad?  (läst 4805 gånger)

Kari

  • Köksmästare
  • *******
  • Antal inlägg: 2142
    • Visa profil
Istället för ägg - vad?
« skrivet: 2009-12-04 23:46 »
Om man måste utesluta ägg i alla former under en längre tid av medicinska skäl, vad kan man använda då istället?

Vi tänker oss veckans vardagliga matbestyr.. Alla tips, länkar är välkomna!

Ulf Stjernberg

  • Kökspraktikant
  • *
  • Antal inlägg: 40
    • Visa profil
SV: Istället för ägg - vad?
« Svar #1 skrivet: 2009-12-04 23:58 »
Börjar med lite jag hittade:

"Välj det här istället
Det går att utesluta ägg och ersätta med andra produkter men ägg har ofta en viktig funktion i bakningen. Framförallt ger det volym och fin ytglans och binder samman.

• Pannkaka och våfflor: ersätt ägget med 1 tsk bakpulver och grädda på vanligt sätt.
• Kakor, bakverk, tårtor och pajer: använd smördeg, mördeg eller pajdeg.
• Vetebröd: kan penslas med mjölk eller smält smör
• Matbröd: kan penslas med vatten eller mjölk.
• Äggstanning i pajer eller puddingar: riven ost, mjölk och vetemjöl. Det finns även bra recept på äggfria pajfyllningar
• Äggersättningar finns: No Egg, Loprofin (apoteket)."

 

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator. Om du blir medlem hos Matforum visas det du skriver direkt.

Använd ditt riktiga namn eller smeknamn. Inlägg där namn är företags-, produkt-, hemside-, eller bloggnamn kommer inte att godkännas. Reklam är ej tillåtet. Formulera dig vänligt.

Namn: E-post:
Verifiering:
Skriv ordet klöjm baklänges!:
Stava ordet kjaffägredde rätt!:

- Annonser -