En matbild

Guider

Matbloggat

Författare Ämne: Stockholm: Freddys Kebab (Kista Galleria)  (läst 7174 gånger)

crlhrv

 • Mästerkock
 • ******
 • Antal inlägg: 1301
  • Visa profil
  • Mina foton och allt annat
Stockholm: Freddys Kebab (Kista Galleria)
« skrivet: 2007-07-01 13:13 »
Det är egentligen inte riktigt Stockholm men då tunnelbanan går till Kista så får det ändå räknas till Stockholm. Kista är Sveriges Silicon Valley och i området jobbar åtskilliga tusen personer främst inom olika teknikföretag. För några år sedan var Kista relativt skamfilat och då det ligger granne med Rinkeby och Akalla var det många som också förknippade området med olika sociala problem. Kista Galleria var då som vilket förortscentrum som helst. För ett par år sedan byggdes dock gallerian om/till och är idag ett häftigt ställe med mängder av butiker och framför allt restauranger. De flesta restaurangerna ligger i gallerians Foodcourt, så även Freddys. Innan klädinköpen var det läge att ta in lite närande lunch och bland Foodcourtens kanske 15 olika restauranger stannade valet på Freddys och en Mixtallrik. Mixtallriken bestod av 2 st chicken nuggets, 2 st falafelbollar, väldigt mycket kebabkött och pommes. Även de pliktskyldiga grönsakerna fanns så klart med. Maten sköljdes ned med en Cola.

Kebabtallrikar brukar komma i de mest skiftande kvaliterna men det här var verkligen en av de bättre jag ätit. Pommesen var precis nyfriterad och krispig men utan att vara sådär onödigt fet. Nuggetsarna smakade som nuggetsar gör mest, falafelbollarna var också nyfriterade och kebabköttet var ordentligt tilltaget i mängd och storlek. Vitlökssåsen smakade verkligen vitlök men den starka såsen var allt annat än stark - när ska man hitta ett ställe där såsen verkligen har lite hetta? Kanske läge att tipsa dem om Mega Death Sauce..

För att vara en kebabtallrik var det mycket gott, ordentligt med mat och med ett pris på 70 kronor inkl. läsk så blev den en positiv upplevelse. Att resten av Kista bestämde sig för att äta lunch samtidigt som oss gjorde att det var lite ont om sittplatser men när vi väl hittat några stolar så slank maten ner snabbare än snabbt. En annan konsekvens blev att byxorna kändes lite extra tighta i provrummet ;)

Bra och mycket mat i en häftig miljö. Nu är det bara 14 restauranger kvar.

Betyg: 4/5

Uppdatering: det är visst 33 restauranger.. oj oj.
« Senast ändrad: 2007-07-01 13:24 av crlhrv »
Tittar gärna på djur. Och äter dem också.

Urban

 • Forumvärd
 • *****
 • Antal inlägg: 1360
  • Visa profil
SV: Stockholm: Freddys Kebab (Kista Galleria)
« Svar #1 skrivet: 2007-07-04 20:52 »
Det såg riktigt mumsigt ut!.. Man blir ju bara hungrig av att läsa sånt här hehe!

 

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator. Om du blir medlem hos Matforum visas det du skriver direkt.

Använd ditt riktiga namn eller smeknamn. Inlägg där namn är företags-, produkt-, hemside-, eller bloggnamn kommer inte att godkännas. Reklam är ej tillåtet. Formulera dig vänligt.

Namn: E-post:
Verifiering:
Segt som?:
Allting har en ände, men vad har två?:

- Annonser -