En matbild

Guider

Matbloggat

Författare Ämne: Recept på soufflé, GrandManier eller Katrinplommon.  (läst 4306 gånger)

EM

  • Kökspraktikant
  • *
  • Antal inlägg: 1
    • Visa profil
Hej alla här på matforumet!!!

Jag letar recept på antingen soufflé, GrandManier eller Katrinplommon.


Andreas

  • Forumvärd
  • *****
  • Antal inlägg: 6580
    • Visa profil
    • Matforum
SV: Recept på soufflé, GrandManier eller Katrinplommon.
« Svar #1 skrivet: 2007-07-13 17:24 »
Välkommen till forumet EM!

Jag har bara provat göra sufflé en gång och tyvärr blev den väldigt platt när jag skar i den. Undrar just vad det beror på..?

Sufflé med katrinplommon lät annars skoj, har du sett de här recepten?
http://web.telia.com/~u52213857/katrinplommonsuffle.htm
http://www.recept.org/Katrinplommonsuffle.html
Den som inte frågar får inga svar.

roffekock

  • Mästerkock
  • ******
  • Antal inlägg: 1269
  • Ta inget för givet !!!!!
    • Visa profil
SV: Recept på soufflé, GrandManier eller Katrinplommon.
« Svar #2 skrivet: 2007-08-31 11:29 »
Viktigt är att inte öpnna ugnsluckan under gräddningen. Sen tycker jag mej märka att det blir inte lika bra sufflering med varmluftsugn. Jag fördrar en vanlig ugn. Att tillverka sin dessert i port. formar är bättre. Klart att den sjunker ihop något när du börjar skära men för den skull ska den inte bli platt.

 Det krävs en del kunskap och kännedom om sin ugn innan man får ultimat resultat. Det är bara att gnida på.
Matforum är bäst

Jonas

  • Köksbiträde
  • ***
  • Antal inlägg: 134
    • Visa profil
SV: Recept på soufflé, GrandManier eller Katrinplommon.
« Svar #3 skrivet: 2007-08-31 19:12 »
När jag gör sufflé så smörjer jag portionsformen med smör och sedan så häller jag i strösocker. Vrid "koppen" runt så att sockret fastnar i smöret ställ sedan in i frysen en liten stund så att fettet fryser, gör sedan alltihop en gång till. Smeten stiger lite lättare om man gör så här.

 

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator. Om du blir medlem hos Matforum visas det du skriver direkt.

Använd ditt riktiga namn eller smeknamn. Inlägg där namn är företags-, produkt-, hemside-, eller bloggnamn kommer inte att godkännas. Reklam är ej tillåtet. Formulera dig vänligt.

Namn: E-post:
Verifiering:
Write pancake in Swedish!:
Hur många laxar finns i en laxask? Skriv antalet med bokstäver!:

- Annonser -