En matbild

Guider

Matbloggat

Författare Ämne: Vit blockchoklad  (läst 9127 gånger)

agnetasch

  • Köksmästare
  • *******
  • Antal inlägg: 4465
    • Visa profil
Vit blockchoklad
« skrivet: 2007-07-30 15:52 »
Jag ska baka en vit chokladtårta o undrar om det är någon som har en åsikt om vit blockchoklad.Dvs vilket fabrikat man ska välja?

Anne

  • Mästerkock
  • ******
  • Antal inlägg: 1083
    • Visa profil
    • Anne's Food
SV: Vit blockchoklad
« Svar #1 skrivet: 2007-07-30 16:04 »
Ska den smältas? I så fall, varning för t.ex. Lidls vita choklad. Den smälter nämligen inte, utan blir bara en klumpig, elak massa som inte alls är kul att råka ut för. Och hur mycket behöver du? Är det jättemycket skulle jag nog köpa typ Fazers vita, men om det är lite mindre skulle jag hellre köpa en dyrare sort, och inte blockchoklad.
Anne's Food - min matblogg

agnetasch

  • Köksmästare
  • *******
  • Antal inlägg: 4465
    • Visa profil
SV: Vit blockchoklad
« Svar #2 skrivet: 2007-07-30 17:54 »
Puh,vilken tur,den ska smältas o jag funderade faktiskt på om Lidl hade något.Det är inte speciellt mycket jag ska ha så jag kan ta smällen av en lite dyrare sort.Har du någon på förslag?

Anne

  • Mästerkock
  • ******
  • Antal inlägg: 1083
    • Visa profil
    • Anne's Food
SV: Vit blockchoklad
« Svar #3 skrivet: 2007-07-30 18:16 »
Jag kommer inte ihåg namnet, men förpackningen är hälften svart, hälften ljuslila. *skratt* Annars är både Lindt och Drosté helt okej.
Anne's Food - min matblogg

agnetasch

  • Köksmästare
  • *******
  • Antal inlägg: 4465
    • Visa profil
SV: Vit blockchoklad
« Svar #4 skrivet: 2007-07-30 18:28 »
Ska ge mig ut i vita-chokladdjungeln o leta efter en kaka som är till hälften svart o till hälften ljuslila.Tack för hjälpen! ;D

Andreas

  • Forumvärd
  • *****
  • Antal inlägg: 6575
    • Visa profil
    • Matforum
SV: Vit blockchoklad
« Svar #5 skrivet: 2007-07-30 19:24 »
Vad finns det egentligen för kvalitetsmått för vit choklad? Så hög halt av kakaosmör som möjligt? Skall kakaosmöret komma från nån speciell böna?
Den som inte frågar får inga svar.

Anso

  • Köksbiträde
  • ***
  • Antal inlägg: 108
    • Visa profil
SV: Vit blockchoklad
« Svar #6 skrivet: 2007-07-30 22:45 »
Jag har ingen aning egentligen, men en god vit blockchoklad tycker jag Odense är. Jag kan äta den istället för en vanlig vit cholkadkaka. Har inte testat att smälta den, men den verkar smälta i dom muffins som jag haft den hackad i.

agnetasch

  • Köksmästare
  • *******
  • Antal inlägg: 4465
    • Visa profil
SV: Vit blockchoklad
« Svar #7 skrivet: 2007-07-31 07:26 »
Odense?Visste inte att dom hade choklad,tänker bara på mandelmassa o nougat i samband med dom.
Hittade ett uttalande på Cint ang vit choklad:"Vit choklad av sämre kvalitet som bara innehåller mindre mängder av det dyrbara kakaosmöret känns lätt dammig i munnen och får egentligen inte kallas choklad eftersom den knappt består av ingredienser från kakaobönan" Ibland undrar man vad det är man äter.

Urban

  • Forumvärd
  • *****
  • Antal inlägg: 1360
    • Visa profil
SV: Vit blockchoklad
« Svar #8 skrivet: 2007-08-01 13:34 »
Finns det någon procent-gräns av andelar kakaosmör som vit choklad måste innehålla för att få kallas för vit choklad?.

agnetasch

  • Köksmästare
  • *******
  • Antal inlägg: 4465
    • Visa profil
SV: Vit blockchoklad
« Svar #9 skrivet: 2007-08-01 16:46 »
På en food-infosida stod det att vit choklad enligt vissa chokladstandarder inte får kallas choklad.De ska kallas kakaosmörkonfektion d.v.s om de innehåller minst 20% kakaosmör.Vad resten kallas vete fåglarna.Vit kaka?  

Andreas

  • Forumvärd
  • *****
  • Antal inlägg: 6575
    • Visa profil
    • Matforum
SV: Vit blockchoklad
« Svar #10 skrivet: 2007-08-01 16:52 »
När det gäller vanlig blockchoklad har tillverkarna fiffigt löst det genom att kalla produkterna som innehåller för lite kakao bara "block" istället för "blockchoklad" (blev väl efter EU-inträdet har jag för mig)... har inte tänkt på om det finns nåt som heter "vit block".
Den som inte frågar får inga svar.

Anne

  • Mästerkock
  • ******
  • Antal inlägg: 1083
    • Visa profil
    • Anne's Food
SV: Vit blockchoklad
« Svar #11 skrivet: 2007-08-01 18:02 »
Jajamensan, vit block. Läskigt, tycker jag. :)
Anne's Food - min matblogg

Anso

  • Köksbiträde
  • ***
  • Antal inlägg: 108
    • Visa profil
SV: Vit blockchoklad
« Svar #12 skrivet: 2007-08-01 22:44 »
Men vad är "block"? För på odenses choklad står det bara choklad och inte blockchoklad.

Anne

  • Mästerkock
  • ******
  • Antal inlägg: 1083
    • Visa profil
    • Anne's Food
SV: Vit blockchoklad
« Svar #13 skrivet: 2007-08-06 10:12 »
Nu kom jag på vad det var för sort jag hade använt: Galler. :) (Den lila alltså.)
Anne's Food - min matblogg

Andreas

  • Forumvärd
  • *****
  • Antal inlägg: 6575
    • Visa profil
    • Matforum
SV: Vit blockchoklad
« Svar #14 skrivet: 2007-08-06 10:29 »
Anso: Kanske för att det är som ett block av choklad, kanske samma logik som att choklad i pulverform ibland kallas pulverchoklad?

Anne: Vad kostar Galler jämfört med vit block? Är måhända prisskillnaden så stor att det finns ekonomiskt incitament att välja den sämre råvaran?
Den som inte frågar får inga svar.

Anne

  • Mästerkock
  • ******
  • Antal inlägg: 1083
    • Visa profil
    • Anne's Food
SV: Vit blockchoklad
« Svar #15 skrivet: 2007-08-06 11:24 »
Andreas  - ingen aning, jag skickade i panik maken att handla eftersom Lidl-chokladen vägrade smälta, och han köpte Galler. Vit block vet jag inte heller vad det kollar, låter måhända snobbigt men jag köper väldigt sällan choklad från bakhyllan i affären. :) (Fast vad jag faktiskt köper är enkilospåsar från Chocovic på Martin Ohlsson, mycket prisvärt och riktigt bra choklad.)

Anne's Food - min matblogg

 

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator. Om du blir medlem hos Matforum visas det du skriver direkt.

Använd ditt riktiga namn eller smeknamn. Inlägg där namn är företags-, produkt-, hemside-, eller bloggnamn kommer inte att godkännas. Reklam är ej tillåtet. Formulera dig vänligt.

Namn: E-post:
Verifiering:
Stava ordet kjaffägredde rätt!:
Write pancake in Swedish!:

- Annonser -