En matbild

Guider

Matbloggat

Författare Ämne: Varför finns det tonfisk i olja och i vatten på burk?  (läst 15049 gånger)

Andreas

  • Forumvärd
  • *****
  • Antal inlägg: 6572
    • Visa profil
    • Matforum
Ja varför finns det två sorters tonfisk på burk - dels en i olja och dels en i vatten? Hade det inte räckt med antingen eller?
Den som inte frågar får inga svar.

agnetasch

  • Köksmästare
  • *******
  • Antal inlägg: 4458
    • Visa profil
Den i olja i så fall,eftersom den är godast ;D

Andreas

  • Forumvärd
  • *****
  • Antal inlägg: 6572
    • Visa profil
    • Matforum
Är den godast för att det är olja på ytan eller för att den håller sig bättre av att förvaras i olja? Ifall det är det förstnämda kunde man väl köpa tonfisk i vatten och hälla lite olja på den?  ???
Den som inte frågar får inga svar.

crlhrv

  • Mästerkock
  • ******
  • Antal inlägg: 1301
    • Visa profil
    • Mina foton och allt annat
Det här låter som om någon borde ringa konsumentkontakt och ta reda på saken :)
Tittar gärna på djur. Och äter dem också.

Urban

  • Forumvärd
  • *****
  • Antal inlägg: 1360
    • Visa profil
Jag håller med Agneta.. Tonfisk i olja är godast :).
Tonfisk i vatten tycker jag är för torr och gnisslig på nåt sätt.

Andreas

  • Forumvärd
  • *****
  • Antal inlägg: 6572
    • Visa profil
    • Matforum
Calle: Frågan är bara vem av oss som har en telefon. :)

Urban: Har du provat hälla en skvätt olja på din tonfisk i vatten då så kanske det slutar gnissla?
Den som inte frågar får inga svar.

agnetasch

  • Köksmästare
  • *******
  • Antal inlägg: 4458
    • Visa profil
Tonfisk i vatten har en liten besk bismak. Jag tror inte det hjälper att hälla olja på den för att få bort bismaken, kanske för att få bort gnisslet.Symaskinsolja?

rallysally

  • Kökspraktikant
  • *
  • Antal inlägg: 39
  • Bannlys flintan!
    • Visa profil
En del gillar inte olja, kanske ett lättalternativ. Men varför finns det cocosmjölk light?
Som dessutom är dyrare än vanlig cocosmjölk?(offtopic)
Cocosmjölk utspädd med vatten???
Lev gott
Lev gott

Andreas

  • Forumvärd
  • *****
  • Antal inlägg: 6572
    • Visa profil
    • Matforum
Agneta: Den här bismaken, kan det vara nåt slags plåtsmak? Kan det kanske vara så att oljan skyddar tonfisken bättre i burken?

Rallysally: Jovisst blir det lättare med vatten - brukar stå tonfisk i vatten i "lättrecept". Men jag förstår inte varför inte all tonfisk är i vatten så att man själv får slå på olja om man vill - då räcker det men en typ av förpackning - samt att vatten är billigare än olja.

(OT: Det finns en kokosmjölktråd här:
http://matforum.nu/index.php?topic=73.0)
Den som inte frågar får inga svar.

agnetasch

  • Köksmästare
  • *******
  • Antal inlägg: 4458
    • Visa profil
Tonfisk i olja är ju den ursprungliga varianten.Tonfisk i vatten är en relativt ny företeelse som kommit starkt p.g.a att all mat på senaste tiden har varit fettfri.
För ett tag sedan hade jag gissat att vattentonfisken hade blivit ensam herre på täppan,men med alla LowCarb-dieter tror jag att oljetonfisken får en renässans.Vi får nog dras med båda sorterna i fortsättningen.

Andreas

  • Forumvärd
  • *****
  • Antal inlägg: 6572
    • Visa profil
    • Matforum
SV: Varför finns det tonfisk i olja och i vatten på burk?
« Svar #10 skrivet: 2007-09-04 08:55 »
Varför är oljan den ursprungliga varianten? Ge mig lite historia!
Den som inte frågar får inga svar.

Anne

  • Mästerkock
  • ******
  • Antal inlägg: 1083
    • Visa profil
    • Anne's Food
SV: Varför finns det tonfisk i olja och i vatten på burk?
« Svar #11 skrivet: 2007-09-04 09:06 »
För att det konserverar - såklart. Att lägga in saker i olivolja är en gammal konserveringsmetod. Tonfisk tillagas länge, och på låg värme, och läggs sen in i olivolja. I Italien är det hyfsat poppis att tillaga andra saker, t.ex. fläskkött, SOM tonfisk. Har ett recept på just fläsk-som-tonfisk, det ser spännande ut :)
Anne's Food - min matblogg

Sweber

  • Kallskänka
  • ****
  • Antal inlägg: 415
    • Visa profil
SV: Varför finns det tonfisk i olja och i vatten på burk?
« Svar #12 skrivet: 2007-09-04 09:30 »
För att det konserverar - såklart. Att lägga in saker i olivolja är en gammal konserveringsmetod. Tonfisk tillagas länge, och på låg värme, och läggs sen in i olivolja. I Italien är det hyfsat poppis att tillaga andra saker, t.ex. fläskkött, SOM tonfisk. Har ett recept på just fläsk-som-tonfisk, det ser spännande ut :)

Det låter spännande, går det att få receptet?
Weber One Touch Gold 22,5" lätt modifierad, samt Weber Go-Anywhere helt i orginal.

Anne

  • Mästerkock
  • ******
  • Antal inlägg: 1083
    • Visa profil
    • Anne's Food
SV: Varför finns det tonfisk i olja och i vatten på burk?
« Svar #13 skrivet: 2007-09-04 09:59 »
Det ska väl inte vara omöjligt :) Det kommer från en bok jag recenserade häromsistens här, Adventures of An Italian Food Lover.
Anne's Food - min matblogg

Andreas

  • Forumvärd
  • *****
  • Antal inlägg: 6572
    • Visa profil
    • Matforum
SV: Varför finns det tonfisk i olja och i vatten på burk?
« Svar #14 skrivet: 2007-09-04 10:38 »
Har tonfisk i vatten då kortare hållbarhet - kortare bäst-före datum?
Den som inte frågar får inga svar.

Anne

  • Mästerkock
  • ******
  • Antal inlägg: 1083
    • Visa profil
    • Anne's Food
SV: Varför finns det tonfisk i olja och i vatten på burk?
« Svar #15 skrivet: 2007-09-04 11:24 »
Ingen aning - nuförtiden konserverar man ju det mesta, och antagligen bra mycket mer noggrannt än att ploppa ner lite mat i olja. Men frågan var ju vad som kom först, och varför ;)
Anne's Food - min matblogg

Urban

  • Forumvärd
  • *****
  • Antal inlägg: 1360
    • Visa profil
SV: Varför finns det tonfisk i olja och i vatten på burk?
« Svar #16 skrivet: 2007-11-02 19:12 »
Nån som vet vilken slags olja som finns i tonfiskburkarna?

kurt

  • Kallskänka
  • ****
  • Antal inlägg: 455
    • Visa profil
SV: Varför finns det tonfisk i olja och i vatten på burk?
« Svar #17 skrivet: 2007-11-06 08:32 »
Nån som vet vilken slags olja som finns i tonfiskburkarna?

Abba har sina i solrosolja.

Urban

  • Forumvärd
  • *****
  • Antal inlägg: 1360
    • Visa profil
SV: Varför finns det tonfisk i olja och i vatten på burk?
« Svar #18 skrivet: 2007-11-06 21:24 »
Ok. Tack för svar Kurt  :).
Undras vilken olja dom utländska fabrikörerna använder?.

 

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator. Om du blir medlem hos Matforum visas det du skriver direkt.

Använd ditt riktiga namn eller smeknamn. Inlägg där namn är företags-, produkt-, hemside-, eller bloggnamn kommer inte att godkännas. Reklam är ej tillåtet. Formulera dig vänligt.

Namn: E-post:
Verifiering:
Skriv ordet klöjm baklänges!:
Write pancake in Swedish!:

- Annonser -