En matbild

Guider

Matbloggat

Författare Ämne: Australiensiskt nötkött hos coop - bra eller dåligt?  (läst 5239 gånger)

Andreas

  • Forumvärd
  • *****
  • Antal inlägg: 6561
    • Visa profil
    • Matforum
Coop har precis börjat sälja nötkött från Austrailen, har citerat lite ur en pressrelease här:

"Premium Beef är ”kött för köttälskare”. Det är utvalt stutkött från unga köttrasdjur, av de klassiska raserna Hereford, Shorthorn och Angus."

"Köttet har inte varit djupfryst, utan det fraktas djupkylt med båt från Australien till Göteborg. Därifrån går det med lastbil ut till Coops lager i Malmö och Västerås för vidare transport med övriga varor. I och med uppfödningsformen, och att transportsättet är båt, blir miljöpåverkan liten trots den långa resan."

(http://www.newsdesk.se/pressroom/coop/pressrelease/view/144228)

Hmm... transportera kött från Australien är det bra eller dåligt?`

Och varför måste köttet transporteras så långt?

Är det för att köttet är bättre än svenskt kött? Eller för att det är mer prisvärt?
Den som inte frågar får inga svar.

Urban

  • Forumvärd
  • *****
  • Antal inlägg: 1360
    • Visa profil
Tjaa.. Vad ska man säga?. Jag känner mig lite kluven i denna fråga...
Det låter ju otroligt fel att transportera kött runt halva jordklotet.. Fast ska jag vara riktigt ärlig så skulle jag nog förmodligen köpa mig en bit Hereford eller en bit Angnus om priset var det rätta.
Båda dessa köttraser är otroligt möra och smakrika.. Eftersom jag är köttälskare så skulle jag nog inte kunna motstå detta även om det egentligen är heltokigt. Hoppas bara att dom märker köttet ORDENTLIGT vart det kommer ifrån mm..så folk kan göra sitt val.
Köpte ett paket hamburgerkött av märket Signum för något år sedan.. Läste inte så noga på förpackningen på affären. Men när jag kom hem och skulle spisa mig en smörgås så läste jag "köttråvara från Mexico" på paketet, vilket gjorde mig lite upprörd.
Inte för att jag tror Mexikanerna är sämre än Australiensarna på kött... Men jag kände mig lite lurad på något sätt. Tycker inte man ska behöva läsa det finstilta för att få reda på var köttet kommer ifrån.
Har sedan dess börjat att läsa mera nogrannt innan jag handlar olika produkter.

Andreas

  • Forumvärd
  • *****
  • Antal inlägg: 6561
    • Visa profil
    • Matforum
Men skulle det inte gå att få fram samma kött i Sverige då?
Den som inte frågar får inga svar.

Urban

  • Forumvärd
  • *****
  • Antal inlägg: 1360
    • Visa profil
Tyvärr så har jag aldrig sett denna typ av kött till försäljning i butik. Det är endast på restaurang som jag ätit av dessa sorter.
Skulle det finnas så skulle jag självklart köpa Svenskt!, utan att tveka!.
Visst tror jag att det produceras av dessa nötköttsorter i Sverige också, men troligtvis så går det mesta och det bästa till restaurangsvängen.

Men skulle det inte gå att få fram samma kött i Sverige då?

 

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator. Om du blir medlem hos Matforum visas det du skriver direkt.

Använd ditt riktiga namn eller smeknamn. Inlägg där namn är företags-, produkt-, hemside-, eller bloggnamn kommer inte att godkännas. Reklam är ej tillåtet. Formulera dig vänligt.

Namn: E-post:
Verifiering:
Skriv ordet klöjm baklänges!:
Hur många laxar finns i en laxask? Skriv antalet med bokstäver!:

- Annonser -